F Miris Zafferano: Dragocjeno 'crveno zlato' u kojem se isprepliću povijest, obrtništvo i kultura - Totally Glamourous

Miris Zafferano: Dragocjeno 'crveno zlato' u kojem se isprepliću povijest, obrtništvo i kultura

Prepoznatljiv po svojim nitima crvenim poput zalaska sunca, rijedak i mističan šafran daje briljantne boje i intenzivne arome, bacajući bogat, dugotrajan sjaj na sve što dotakne. Acqua di Parma naglašava inherentnu raskoš ovog 'crvenog zlata' s notom citrusa, osvjetljavajući njegovu toplinu i dubinu, stvarajući tako jedinstven, blistav i pikantan osjećaj. Dok zlatne iskre plešu na snažnom začinu, dodir cvijeća sjaji kroz eterična ulja cvijeta naranče, jasmina sambaka i geranija dodatno pojačavajući srce kompozicije.

Acqua di Parma predstavlja Zafferano

Drvene i jantarne note mahune tonke i vanilije omekšavaju tamne akcente šafrana, stvarajući intrigantnu i neočekivanu harmoniju. Zafferano iz Acqua di Parme suptilan je šapat u mirisnom svijetu, tih i samouvjeren miris kreiran za vas i vaše bližnje. Naklon onima koji razumiju njegovu bogatu povijest i kulturni značaj, miris koji aludira na to da ako znaš, znaš.

Odraz talijanskog umijeća, Zafferano od Acqua di Parme je olfaktorni prijevod venecijanske tehnike kompozicije terrazzo. Venecija, stoljećima na putu začina koji je spajao istok i zapad, mjesto susreta i razmjene, grad je u kojem su umjetnost i kultura cvjetale zahvaljujući ljudskoj domišljatosti i stvarale napeto čuđenje temeljeno na otvorenoj reinterpretaciji dalekih znakova.

Ukorijenjen u venecijanskoj tradiciji, terrazzo je savršena metafora za sofisticiranu usredotočenost, diskretan luksuz i suzdržanu ljepotu. Kompozicijski pristup u kojem se dragocjenost sirovina - šafran i agrumi u jednoj kutiji, puhano staklo, mramor i zlatni listići u drugoj – spaja zahvaljujući vještini majstora koji ih kombinira, obrađuje i oblikuje u objet d’art - izvanredno iskustvo koje se odvija kroz vrijeme.

Ova privatna i dragocjena remek-djela u potpunosti mogu cijeniti i razumjeti samo oni koji poznaju svoju povijest.

O kući Acqua di Parma

Stvoren iz ljubavi prema Italiji 1916. godine, rukama vizionara i tajnovitog baruna Carla Magnanija, Acqua di Parma poznata je kao globalna ikona izvrsnosti, umijeća te talijanskog jezika i stila. Nudi mirise i predmete koji spajaju živahnost i sofisticiranost, prožet je poviješću i pričama, te dizajniran kao diskretan i privatan luksuz za sebe i one s kojima netko odluči podijeliti lijepe stvari. Proslava jedinstvenosti, majstorske nesavršenosti i radosne ljepote, Acqua di Parma je oda talijanskoj “Arte di Vivere” ukorijenjen u prirodi, kulturi i umjetnosti.

Signatures of the Sun kolekcija

Signatures of the Sun su umjetničke kompozicije iskričave dubine i osobnog sjaja koje otkrivaju niz novih senzornih iskustava koja se razvijaju tijekom vremena. Acqua di Parma umijeće izrade parfema bilježi bogatstvo svakog sastojka s vještom preciznošću, vraćajući svaku nijansu kroz mirisni potpis ove kuće. Najfiniji, dragocjeni, a dobro poznati sastojci pomiješani su sa zlatnim voćem Italije zahvaljujući majstorstvu i vještoj domišljatosti za neočekivane, živopisne i nezaboravne senzacije.

CONVERSATION