F Prljavi rokenrol uz Kojote ove zime u Tvornici kulture - Totally Glamourous

Prljavi rokenrol uz Kojote ove zime u Tvornici kulture

 

Kojoti će ove zime održati veliki koncert u Tvornici kulture. Standardni divlji i sirovi rokenrol uz jedan od najznačajnijih zagrebačkih bendova bit će začinjen promocijom triju novih singlova u subotu, 10. veljače 2024. godine kada će Kojoti ponovno zasvirati na velikoj pozornici.

Kojoti – „Danima (Official Music Video)“

Alen Marin (vokal), Davor Viduka (gitara, vokal), Vanja Marin (bas), Noa Rupčić (klavijature) i Bobo Grujičić (bubanj) članovi su jednog od najvažnijih bendova koji su formirali hrvatski, ali i regionalni rokenrol. Bend je osnovan 1992. godine, a devedesete su za njih bile iznimno aktivno razdoblje. Svoj su debitantski, eponimski album snimili i objavili 1995. godine. ''Halucinacija'' je uslijedila samo godinu nakon, a već 1998. godine objavljen je ''Sex, Disco, Kung Fu''. Kojoti su još od početka devedesetih svirali stotine koncerata po klubovima i koncertnim dvoranama u Hrvatskoj, ali i regiji, a znakovito je da su upravo oni, još kao demo bend, otvorili prvi Fiju Briju festival 1994. godine. ''Sto milja daleko od nje'', ''Razuzdan i lud'', ''Zadovolji me'' i ''Hodala je pola metra iznad zemlje'' samo su neke od pjesama koje su zaludjele publiku diljem regije. S radom su prestali 2000. godine, a legendarni se i dugoiščekivani povratak na scenu dogodio tek 2017. godine. Nakon sedamnaestogodišnje pauze bend je, na opće oduševljenje i publike i kritike, ponovno počeo svirati nastupom na festivalu Brijačnica. Nakon toga objavljuju CD box set ''Dragocjeno, raskošno, blistavo'' na kojemu su okupljeni remasteri dotadašnjih izdanja.

Kojoti – „Razuzdan i lud“

Kojoti su svoj posljednji album ''Sve je pod kontrolom?'' nakon više od 20 godina duge diskografske pauze objavili u ožujku 2019. godine za diskografsku kuću Dancing Bear. Album im je donio brojne pozitivne kritike te nominaciju za nagradu Porin u kategoriji za najbolji rock album godine. Ranije ove godine bend je snimio i spot za pjesmu ''Sram'' s posljednjeg albuma povodom snimanja dokumentarnog filma ''Iz sve snage'' u režiji Dimitra Dimitrovskog. U kolovozu 2023. godine objavili su i novi singl ''Danima'' kojim najavljuju novo studijsko izdanje, a posebnost koju bend ističe jest da su stihovi inspirirani likom i djelom neponovljivog i neprežaljenog Vlade Divljana. Bend je najavio i novi singl pod naslovom ''Nismo djeca'' za koji je spot režirao Dimitar Dimitrovski.

Kojoti – „Hodala je pola metra iznad zemlje“

Kojoti će u Tvornici svirati svoje numere koje su oblikovale rokenrol scenu ovih prostora. U veljači se napokon penju na stage kako bi sa starom i novom publikom podijelili val razuzdane i surove energije te još jednom podsjetili zašto su jedan od najvažnijih bendova na našoj glazbenoj sceni.

Ulaznice po early bird cijeni od 13 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznice iznosit će 15 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 18 eura.

CONVERSATION