F ***SVE O LEĆAMA U BOJI: SUNČANE NAOČALE ZA HLADNU JESEN*** - Totally Glamourous

***SVE O LEĆAMA U BOJI: SUNČANE NAOČALE ZA HLADNU JESEN***

 Jesenski dani mogu biti izrazito dosadni. Sunčani sati su kraći, a nebo je manje ili više oblačno. Unatoč tome, hladnije vrijeme u jesen ne znači da ne biste trebali zaštititi oči novim parom sunčanih naočala.

Leće sunčanih naočala u boji ne postoje samo da bi istaknule vaš modni stil; one zapravo pomažu filtrirati svjetlost do vaših očiju. No, ovisno o boji leće, to čine na različite načine.

 

Neke nijanse sunčanih naočala poboljšavaju boje koje vidite, čineći ih življima. Neke iskrivljuju boje, smanjuju odsjaj, blokiraju svjetlost, dok druge mogu čak poboljšati vizualnu funkciju.
Ipak, nisu sve leće u boji prikladne za sve prilike.

 

U stvarnosti svaka leća u boji ima različite prednosti. U pravilu, svaka bi leća u konačnici trebala poboljšati vašu percepciju dubine te smanjiti umor očiju bez ometanja vašeg jasnog vida.

Prilikom odabira leća u boji svakako uzmite u obzir svoj životni stil jer svaka boja je posebno prilagođena za optimizaciju vašeg vida u određenim okruženjima i aktivnostima.

 

A kako jesen utječe na izbor nijansi leća, kaže nam ugledni optometrist Livio Svržnjak iz Livision optike koji predlaže ove modele sunčanih naočala za jesen.

 

 

SVIJETLO ŽUTE LEĆE

DOBRO ZA: Tamne uvjete

LOŠE ZA: Jasnoću boja

 

Sunčane naočale sa svijetložutom zatamnjenom lećom idealne su za uvjete slabog svijetla. Dakle, kada je nebo oblačno, u ranu zoru ili prije sumraka, ova boja leća savršen je izbor.

Tijekom hladnijih mjeseci, u jutarnjim satima ili kada sunce zalazi znatno ranije, model sunčanih naočala s ovakvim lećama čine se izvrsnim izborom za sve ranoranioce.

Ako za vrijeme vedrog poslijepodneva idete u šetnju parkom i uživate u svim jesenskim bojama, imajte na umu kako žuta nijansa leća može uzrokovati distorziju boja.

 

Osvježite svoj izgled modelom iz kolekcije POLICE.

 

 

 

 


POLICE_149,00 €

 

 

 


POLICE_
169,00 €

 

PHILIPP PLEIN_550,00 €

 

FURLA_175,00 €

 

 

 

 

CRVENO RUŽIČASTE LEĆE

 

DOBRO ZA: Promjenjive vremenske uvjete

LOŠE ZA: Percepciju boja

 

Crveno ružičasto zatamnjene leće izvrsne su zbog svoje svestranost za promjenljive vremenske uvjete.


Ako niste sigurni u vremensku prognozu (čest problem u jesen s prijetnjom kiše), sunčane naočale s ovakvim lećama bile bi idealno rješenje.

Ne samo da se lako prilagođavaju različitoj dnevnoj svjetlosti, nego se smatraju i najudobnijima za dugotrajno nošenje. Poznato je da crvenkasta nijansa blokira plavo svjetlo, što poboljšava vizualnu jasnoću i kontrast.

 

Vrlo ugodan izbor leća ako imate osjetljive i umorne oči ili planirate provesti mnogo vremena izvan doma ili ureda.

 

Istaknite se modelima iz kolekcije POLICE, PHILIPP PLEIN i FURLA.

 

 

 

 

 

ZELENO SIVE LEĆE

 

DOBRO ZA: Točnost boja

LOŠE ZA: Vrlo slabo svjetlo

 

 

Općenito, zelenkasto sive leće su vrlo ugodne za većinu sunčanih sati tijekom dana. Ako izlazite u zoru ili sumrak tijekom jeseni i zime, svjetložuta je mnogo bolja opcija za vizualnu jasnoću. Ipak, jedna od najvećih prednosti zeleno sivih leća je točnost i kvaliteta boje koju vidite.

 

 

Za boravak na snijegu ili za zimske sportove poput skijanja, ovakve leće činit će veliku razliku. Zeleno siva posebno dobro funkcionira za vrlo osunčanih dana, tako da ćete za jesenske šetnje parkom imati više koristi od smanjene refleksije te uživati u prekrasnom jesenskom koloritu s modelima POLICE, FILA i YALEA.

 

 

 

 

POLICE_139,00 €

 

FILA_109,00 €

 

YALEA_169,00 €

 

 

 

 

PHILIPP PLEIN_500,00 €

 

FURLA_189,00 €

PHILIPP PLEIN_450,00 €

 

 

 

NARANČASTO JANTARNE LEĆE

 

DOBRO ZA: Maglovite uvjete

LOŠE ZA: Vrlo jako svjetlo

 

Magla je jedan od najtežih vremenskih uvjeta s kojima se putnici i vozači moraju suočiti tijekom jeseni, a narančasto jantarne leće zapravo mogu poboljšati jasnoću vašeg vida. Ako je baš jako maglovito, odlučite se za leću bakrenastog tona.

 

Općenito, narančasto jantarne nijanse leća pogodne su za oblačne uvjete tijekom listopada, studenog, prosinca i siječnja. Žute boje srednjeg tona mogu čak pomoći u reflektiranju plavog svjetla i povećanju definicije sjene (što ga čini dobrim izborom za aktivnosti na otvorenom kao i za neke sportove).

 

Ugodite svojim očima i zaštitite svoje oči po maglovitom vremenu elegantnim modelima iz kolekcija modnog brenda PHILIPP PLEIN i FURLA.

 

 

Modeli sunčanih naočala dostupni su u maloprodajnoj mreži DeRigo partnera: Livision optika i Optika Anda.

CONVERSATION