F Unaprijeđeno One UI 6 korisničko sučelje: Sedam savjeta za korištenje Galaxy kamere s umjetnom inteligencijom - Totally Glamourous

Unaprijeđeno One UI 6 korisničko sučelje: Sedam savjeta za korištenje Galaxy kamere s umjetnom inteligencijom

Samsung transformira svijet kamere na pametnom telefonu još od uvođenja prvog Galaxy uređaja S serije 2010. godine. Neprestano postavlja nove granice, što potvrđuje uvođenje prvog senzora od 200 MP, kao i prvog noćnog načina rada kamere pri slabom osvjetljenju uz vrhunske opcije zumiranja prostora na Samsung pametnom telefonu. Također, Samsung je predstavio revolucionarne značajke umjetne inteligencije u kategoriji  pametnih telefona — uz pametnu i intuitivnu Galaxy tehnologiju, korisnici mogu s lakoćom snimiti iznimne fotografije te ih urediti na profesionalnoj razini.

Bilo da je korisnik profesionalni fotograf koji voli značajke profesionalne kamere na svom pametnom telefonu ili entuzijastični fotograf koji želi jednostavnije snimati izvrsne fotografije i videozapise, ažurirani One UI 6 softver donosi poboljšano iskustvo korištenja Galaxy kamere[1].

Pametne funkcije za jednostavniju svakodnevicu

One UI 6 ažuriranje donosi unaprijeđenu AI tehnologiju na Galaxy kameru koja skraćuje broj koraka potrebnih za izvođenje operacija koje korisnik najčešće upotrebljava, dok istovremeno osigurava kvalitetu svakog snimanog sadržaja.

1. Aplikacija Samsung Galaxy Enhance-X[2]: Primijenite optimalne izmjene na fotografije i videozapise jednim dodirom:

  • Sky Guide omogućava korisniku da proširi znanje o astronomiji – snimi se zvjezdano nebo, a ova funkcija će upotrijebiti AI da analizira sliku i pokaže koja sazviježđa, zvijezde, galaksije, magline i klastere se nalaze na fotografiji
  • Clean Lens osigurava da snimka izgleda točno onako kako je korisnik htio tako što uklanja zamućenja od otisaka prstiju na leći kamere
  • Slow-mo omogućava korisniku stvaranje usporene snimke normalnih videozapisa generiranjem dodatnih okvira
  • Long Exposure podiže kratke videozapise (do 60 sekundi ili manje) na višu razinu analizom scena i primjenom efekata duge ekspozicije, kao što je pretvaranje snimke užurbanog cestovnog prometa u svjetlosne tragove.
  • Single Take, popularna funkcija na Galaxy kamerama, sada je dostupna i u Enhance-X. Primjenjuje AI analizu na videozapise te izdvaja najbolje fotografije i isječke kao sadržaj koji se odmah može dijeliti. U aplikaciji Enhance-X korisnik može primijeniti funkciju Single Take na slike u pokretu i videozapise, kako bi najbolje iskoristio trenutak čak i nakon što je prošao.

2. Izrezivanje fotografija uz AI: Sada, kada korisnik izreže objekt sa slike, može ga odmah spremiti kao naljepnicu koja se onda može dodati na druge fotografije i videozapise. Dodirom i držanjem tog objekta, iskočit će izbornik koji nudi opciju kopiranja ili dijeljenja isječka ili spremanja kao naljepnice ili slike. Ako korisnik želi sačuvati takozvanu sličicu, može ju  jednostavno povući i dodati u drugi sadržaj dok se nalazi u Editoru na pametnom telefonu ili društvenim mrežama.  

3. Skeniranje dokumenata: Snimanje i spremanje dokumenata lakše je nego ikad s novom mogućnošću skeniranja sadržaja, čak i kada je postavka Scene Optimizer isključena. AI tehnologija će detektirati kada korisnik snima fotografiju dokumenta i automatski će iskočiti zaslon za uređivanje automatskog skeniranja, gdje  ga može rotirati, poravnati i spremiti — nisu potrebni dodatni koraci. Značajka čak može automatski prepoznati prste u okviru i ukloniti ih. Za dodatnu razinu profesionalnosti, možete koristiti Enhance-X za uklanjanje spajalica tako da slika prikazuje samo skenirani dokument.

Nove postavke omogućuju personalizaciju kod načina snimanja fotografija

Uz One UI 6 korisnik može uživati u čitavom spektru opcija koje omogućavaju prilagođavanje postavki kamere prema osobnim željama i nude maksimalnu pogodnost.

4. Brzo postavljanje visoke rezolucije: Snimanjem fotografija u foto ili profesionalnom načinu rada, sada postoji gumb za rezoluciju u izborniku Brze postavke na vrhu zaslona. Jednim dodirom kamera se može prebaciti na snimanje visoke rezolucije i stvaranje 200MP[3] fotografije.

5. Prilagođeni widgeti kamere: Kada se iznenada pojavi savršen trenutak, One UI 6 vodi računa da ne propusti dragocjeno vrijeme u biranju odgovarajućih podešavanja za ono što korisnik želi fotografirati. Sada se mogu spremiti odabrani načini snimanja kao widgeti za kameru na osnovnom zaslonu, tako da jednim dodirom na gumb korisnik može napraviti nevjerojatan portret ili noćni selfie u pokretu.

Jednostavno snimanje upečatljivih fotografija

One UI 6 dolazi s poboljšanim značajkama koje olakšavaju snimanje, pregledavanje i organiziranje vaših fotografija te njihovo brzo uređivanje.

6. Intuitivni izgled Photo Editora: One UI 6 donosi novi i unaprijeđeni izbornik s alatima na Galaxy kameru, tako da je lako pronaći i odabrati značajke za uređivanje koje najviše koristite. Pored toga, sada možete ispraviti okomito i vodoravno poravnanje fotografije na jednom praktičnom zaslonu, zahvaljujući integraciji značajke ispravljanja i perspektive u izborniku za uređivanje.

7. Nove opcije za poništavanje i vraćanje: Uz nove opcije sa strelicama za poništavanje i vraćanje možete bez napora mijenjati veličinu fotografija, kut i boje, bez brige o trajnim promjenama koje vam se ne sviđaju.

Za više informacija o One UI 6 posjetite: https://www.samsung.com/hr/one-ui/features/.   

O tvrtki Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Tvrtka redefinira svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sustava i memorije, LSI sustava, lijevanih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.


[1] Dostupnost značajke može ovisiti o modelu uređaja.

[2] Dostupno na Galaxy S23 seriji, S22 seriji, S21 seriji, Z Fold5, Z Flip5, Z Fold4, Z Flip4, Z Fold3, Z Flip3, A54, A53, A34, A33, M54, M53, M34, M33 modelima s One UI 6.0 ili novijim.

[3] Dostupno isključivo na Galaxy S23 Ultra pametnom telefonu.

CONVERSATION