F Uz obilježavanje Svjetskog dana poduzetnica 19. 11. 2023. - Totally Glamourous

Uz obilježavanje Svjetskog dana poduzetnica 19. 11. 2023.

Poduzetnice Slovenije i Hrvatske zajedno protiv diskriminacije na tržištu, neravnopravnosti i zanemarivanja 

U brojnim državama, na svim kontinentima, 19. studenoga obilježava se Svjetski dan poduzetnica. Prilika je to podsjetiti koliko je veliki obol žena na realnom tržištu bilo kao vlasnica vlastitih poduzetničkih projekata i ideja, bilo da rade na realnom tržištu i pomažu drugima da ostvare svoje poslovne ciljeve.

No utjecaj patrijarhalnog društva u mnogim državama svijeta, kao i nametanje takozvanih „muški“ normi ponašanja u biznisu, sudjelovanje u poslu uz istovremeno veliku skrb o obitelji i djeci, uz već ustaljenu diskriminaciju u plaćama, prilikama i izvorima financiranja za poslovne projekte, dovode žene u poduzetništvu sve više u poteškoće, umjesto da se kao civilizacija razvijamo daleko od tih ružnih statistika.

U želji skrenuti pozornost na položaj poduzetnica kako u Hrvatskoj, tako i u Sloveniji, a u povodu Svjetskog dana poduzetnica, Udruga poslovnih žena FAM iz Ljubljane u suradnji s poslovnom zajednicom Osjeti Hrvatska organizira poslovni skup

Dan Hrvatske u Sloveniji

U srijedu, 22. studenoga 2023, od 10 do 13 sati

Konferencijska dvorana AMZS, Dunajska cesta 128, Ljubljana

uz okrugli stol »Poduzetništvo između empatije i umjetne inteligencije!«

U Udruzi poslovnih žena FAM te u poslovnoj zajednici Osjeti Hrvatsku vjerujemo u snagu suradnje i prekogranične integracije. Zato smo preuzeli organizaciju događanja kojim ćemo obilježiti Svjetski dan poduzetnica  te ujedno odati počast dobrosusjedskim odnosima, kao što Dan Slovenije u Hrvatskoj koji je već postao tradicija kroz organizaciju koju primarno vodi poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku.

CONVERSATION