F Viasat Explore najave za ostatak studenoga 2023. - Totally Glamourous

Viasat Explore najave za ostatak studenoga 2023.

Nevjerojatne željeznice

Premijerno od četvrtka 16. studenog u 21:55

Jedinstvena znanstvena i povijesna serija koja predstavlja neke od najneobičnijih svjetskih željeznica i odvažno inženjerstvo koje ih je omogućilo. Od svojeg meteorskog uspona u 19. stoljeću, željeznice su bile na čelu modernog inženjerstva i transporta. Željeznice su osvojile najmoćnije svjetske planine, prešle najdivljije rijeke i zagospodarile gradskim ulicama. Stručnjaci pričaju nevjerojatnu priču o svakoj željeznici za koju nijedna prepreka nije nesavladiva, a serija bilježi revolucionarne pomake u dizajnu te predstavlja pionire koji su prigrlili prirodu i fizičke izazove kako bi stvorili istinski iznimnu globalnu željezničku mrežu.

 

Nevjerojatne inženjerske pogreške

Premijerno od četvrtka 16. studenog u 21:00

Istražujemo najnevjerojatnije i katkada smrtonosne inženjerske katastrofe. Što je dovelo do toga da ulica u Bronxu proguta cijeli kombi, kako je došlo do sudara vlakova koji je srušio most u Sydneyju i zašto je pao čuveni svemirski teleskop u Puerto Ricu? Dok povijesnu arhitektonsku ikonu u škotskom Glasgowu zahvaća požar čak dva puta, doznajemo zašto se urušio krov alpskog klizališta u njemačkoj Bavarskoj. Od rušenja mosta na Novom Zelandu do masovnog popuštanja goleme brane u Španjolskoj, otkrivamo inženjerstvo u pozadini tih katastrofa. Zahvaljujući projektantskim timovima, očevicima i ekspertnim skupinama analiziramo što je pošlo po zlu, istražujemo zašto su pogreške ostale neotkrivene i doznajemo što rade inženjeri kako bi spriječili buduće katastrofe.

 

Mafijaške ubojice s Colinom McLarenom

Premijerno od srijede 22. studenog u 21:00

Bivši policajac na tajnom zadatku Colin McLaren prati karijeru šestorice izuzetnih mafijaša koji su imali golem utjecaj na organizirani kriminal u New Yorku. Prati njihov uspon dok se penju opasnim ljestvama do bogatstva i moći, a zatim otkriva njihov dramatičan pad. Colin istražuje karakter mafijaša, pobude i slabosti, kako bi utvrdio što je to motiviralo i njih i mafiju općenito. Petorica njih su se do vrha uspela ubojstvima, trojica su postala doušnici, jedan je zaslužio Oscara, a drugi organizirao najveću oružanu pljačku koju je Amerika ikad vidjela.

CONVERSATION