F Viasat History najave za ostatak studenoga 2023. - Totally Glamourous

Viasat History najave za ostatak studenoga 2023.

Drevna apokalipsa

Premijerno od četvrtka 16. studenog u 21:00


Na svakom kontinentu nailazimo na ruševine, mjesta na kojima jedino kamenje priča priču o palim civilizacijama. Možda leže zakopane pod zemljom, u sjeni krošnji u džungli ili ih skriva neki moderan grad, no sve one nameću ista pitanja: kako je nešto tako moćno moglo gotovo posve iščeznuti i zašto civilizacije propadaju? Ova serija istražuje arheološke ostatke diljem svijeta i otkriva razloge zbog kojih su neka od najvećih carstava u povijesti propala suočena sa snagom prirode. U drugoj sezoni, istražujemo Minojce, narod Rapa Nui, Azteke, Mochica, grenlandske vikinge i Kmersko Carstvo, kraljeve Angkor Wata. Neke od najvećih svjetskih katastrofa svele su ove civilizacije na ništavilo. Ova serija prati vodeće svjetske arheologe dok istražuju najveće tajne drevnih svjetova.

 

Tematski blok: JFK: Atentat

Nedjelja 19. studenog od 21:00


Prošlo je 60 godina otkako je predsjednik John F. Kennedy smrtno ranjen tijekom predsjedničke motorizirane povorke Dealey Plazom u Dallasu, u Teksasu. Odabrali smo tri ključna dokumentarca koji dublje zadiru u točne događaje tog sudbonosnog dana. Rijetko viđene arhivske snimke, priče svjedoka, nedavno objavljena dokumentacija i nova studija o amaterskom filmu Abrahama Zaprudera o tom događaju nude nov pristup i priliku za promišljanje o tom danu koji je promijenio povijest SAD-a.

 

JFK: 24 sata koja su promijenila svijet

Nedjelja 19. studenog u 21:00

Povodom 60. obljetnice atentata na Johna F. Kennedyja, ovaj dokumentarac objedinjuje arhivske snimke iz cijelog svijeta koje šira publika rijetko ima prilike vidjeti. Pratimo posljednja 24 sata mandata predsjednika Kennedyja te kasnije uhićenje i ubojstvo navodno jedinog ubojice, Leeja Harveyja Oswalda. Ovim se dokumentarcem želi dati prilika promatračima da progovore, uključujući one koji su snimili posljednjih 16 sekundi Kennedyjeva života, zaposlenike Bijele kuće i predstavnike tiska.


JFK: Konačni dokazi

Premijerno u nedjelju 19. studenog od 22:00

Ova dvodijelna serija istražuje misterij u pozadini atentata na predsjednika Johna F. Kennedyja, njegove obitelji, njegovih neprijatelja i onih s mogućim motivom za zavjeru s ciljem ubojstva. Dr. David J. Hall razotkriva dokaze zajedno s iskazima prisutnih i stručnjaka koji daju svoj osvrt uz nova saznanja. Ova serija pruža priliku za promišljanje na nov način, a dokument koji je nedavno objavila američka vlada pomaže razotkriti teorije zavjere i utvrditi nove činjenice.

 

JFK - Kućni film koji je promijenio svijet

Nedjelja 26. studenog u 21:00

Ovo je iznimna priča o amaterskoj snimci koja je zabilježila atentat na predsjednika Kennedyja u cijelosti, i tome kako je Abraham Zapruder, proizvođač odjeće iz Dallasa, postao ključna osoba koja je svjedočila i snimila trenutak kad se svijet zauvijek promijenio. Zapruderova snimka postala je vrijedna svojina, no vlasništvo nad njom i kako se njome postupalo podgrijat će teorije zavjere koje kolaju i danas. Ovaj dokumentarac bavi se prilično nepoznatom pozadinom amaterske snimke koja predstavlja ekskluzivan i nepobitan zapis jednog od najvažnijih događaja u povijesti.

CONVERSATION