F Zaštitite svoj uređaj na svoj način uz Automatski blokator - Totally Glamourous

Zaštitite svoj uređaj na svoj način uz Automatski blokator

Samsung Electronics Co., Ltd. je predstavio Automatski blokator, novu sigurnosnu značajku za korisnike Samsung Galaxy uređaja, osmišljenu da štiti njihove uređaje na način koji najviše odgovara njihovom stilu života.

Nedavno uveden na One UI 6 u okviru proširene ponude inovacija u području sigurnosti i privatnosti za Samsung Galaxy uređaje, Automatski blokator je opcionalni paket dodatnih sigurnosnih mjera koji korisnicima nudi veći izbor mogućnosti prilagođavanja koje donosi otvoreni Samsung Galaxy ekosustav.

Izbor u rukama korisnika

U tvrtki Samsung neprestano nastojimo zaštititi svoje korisnike od sigurnosnih napada, a uvođenjem Automatskog blokatora korisnici mogu nastaviti uživati u prednostima našeg otvorenog ekosustava jer znaju da je njihovo mobilno iskustvo sigurno“, rekao je dr. Seungwon Shin, izvršni potpredsjednik i voditelj sigurnosnog tima, Mobile eXperience Business u Samsung Electronics. „Stalno nastojimo osnažiti naše korisnike da sami izaberu ono što najbolje odgovara njihovim potrebama - umjesto da mi odlučujemo u njihovo ime, a to se odnosi i na značajku Automatski blokator.“

Jedna od funkcija značajke Automatski blokator je sprječavanje instaliranja aplikacija iz neovlaštenih izvora1. Razne su prednosti svjesnog preuzimanja ovakvih aplikacija, kao što su bolje prilagođavanje korisniku i veća kontrola nad funkcijama uređaja. Za one koji žele sigurno instalirati ovakve aplikacije nema nikakvih promjena jer je ova funkcija tvornički podešena da bude isključena. Za one koji nemaju naviku instaliranja izvan ovlaštenih izvora, aktiviranje Automatskog blokatora ih može dodatno umiriti zaustavljajući porast napada socijalnog inženjeringa poput prevarantskih glasovnih poziva, gdje napadači mogu nagovarati korisnike da instaliraju zlonamjerni softver.

Značajka Automatski blokator ima čitav niz dodatnih kontrola2, kao što je uključivanje sigurnosnih provjera aplikacija kako bi se otkrio potencijalni zlonamjerni softver i spriječile štetne naredbe i softverske instalacije putem USB kabela. To može pomoći u zaštiti korisnika u situaciji u kojoj netko ima fizički pristup njihovom uređaju, primjerice kada se pametni telefon puni u zračnoj luci.

S ovom značajkom dolazi i ažuriranje antivirusnog programa Zaštita aplikacije za poruke, koji umanjuje napade bez klika ili izravne slikovne poruke koje skrivaju zlonamjerni kod. U početku uveden za Google i Samsung aplikacije za razmjenu poruka, sada može pomoći u zaštiti korisnika koji koriste popularne aplikacije trećih strana3. Na taj način korisnici imaju veći izbor aplikacija koje mogu sigurno koristiti.

Novi standardi sigurnosti za budućnost sektora

Samsung postavlja temelje za sigurnije mobilno iskustvo korisnika Galaxy uređaja, a značajka Automatski blokator ide korak dalje kombinirajući vodeće sigurnosne standarde s izborom korisnika kako bi korisnicima omogućio da kontroliraju svoj uređaj na svoj način. Kao najnovija značajka dodana Samsungovom paketu inovacija za sigurnost i privatnost, Automatski blokator dodatno optimizira mobilno iskustvo za korisnike diljem Galaxy ekosustava.

Značajka Automatski blokator je dostupna na Samsung Galaxy uređajima kompatibilnim s One UI 6.

O tvrtki Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost transformirajućim idejama i tehnologijama. Tvrtka redefinira svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sustava i memorije, LSI sustava, lijevanih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na adresi http://news.samsung.com.

1 Ovlašteni izvori uključuju Google Play i Galaxy Store.

2 Dostupnost se može razlikovati ovisno o zemlji, regiji ili operateru.

3 Messenger, Telegram, KakaoTalk, WhatsApp.

CONVERSATION