F Ze.kitch: Novi koncept coworkinga koji pomiče granice u industriji dizajna - Totally Glamourous

Ze.kitch: Novi koncept coworkinga koji pomiče granice u industriji dizajna

Studijo namještaja ze.kitch sinoć je u Zadru otvorio svoj novi dizajnerski koncept ze.studio zasnovan na ideji coworking prostora. Riječ je o proširenju poslovanja kroz usluge dizajna, personalizacije interijera i projektiranja. Unutar kreativnog studija izmjenjivat će se dizajneri interijera, odnosno njihovo znanje i iskustvo kroz rad na različitim projektima iz industrije dizajna i arhitekture.

Posljednje dvije godine brend ze.kitch dominira na lokalnom tržištu u industriji uređenja prostora i luksuznog namještaja. Svojim personaliziranim kuhinjama pozicionirali su se u industriji, odabrali nišni poslovni koncept i dokazali se na tržištu. Ove godine proširili su svoje poslovanje i postali mjesto potpunog iskustva uređenja interijera. Kreativni i dizajnerski dio izdvojen je u ze.studio, izrada modularnih kuhinja ostala u sklopu ze.kitchen kuhinja, dok ze.living sada obuhvaća cjelokupan showroom namještaja s potpisom svjetskih brendova.

Ze.studio: jedinstveno mjesto susreta dizajnera interijera

Na sinoćnjem događanju, koje je okupilo brojene predstavnike industrije dizajna i arhitekture, svečano je otvoren ze.studio. Josip Zekić, osnivač i direktor tvrtke ze.kitch, otkrio nam je što stoji iza odvažnog poslovnog iskoraka s coworking konceptom u industriji dizajna:

„Ideja coworking koncepta nastala je kao odgovor na dugogodišnju suradnju s dizajnerima interijera. U realizacija naših projekata imali smo priliku surađivati s brojnim dizajnerima koji su svojom kreativnošću i stilom uređenja prostora dodavali vrijednost našim projektima. Proširenjem usluga kroz ze.studio htjeli smo im ponuditi jedinstveno mjesto u kojem će se osjećati dobrodošlo podijeliti svoj rad i iskustvo u kreiranju naše zajedničke priče. U isto vrijeme, cilj nam ponuditi mladim dizajnerima nove izazove s kojima će i oni osobno rasti, razvijati se i pozicionirati na tržištu.“

Glavni cilj novog poslovnog koncepta ze.studio je stvaranje zajedničkog radnog okruženja u kojem pojedinci, dizajneri interijera, mogu sudjelovati u razradi ideje, dizajnerskog smjera i potpunog projektiranja interijera ze.kitch projekata. Riječ je o uslugama savjetovanja, idejnog rješenja i 3D vizualizacije interijera kojima započinje svaka priča ze.kitch interijera. Fokus je na uslugama vizualizacije i projektiranja unutarnjeg uređenja prostora. Klijentima se već pri prvom susretu nudi usluga stručnog savjetovanja o izboru namještaja, boja i tekstura te završnih obrada. Dizajnerski tim potom kreira idejno rješenje - inicijalne prijedloge, interijerske tlocrte i prijedloge boja i tekstura kako bi postavili temelje za projektiranje interijera. Završni korak predstavlja 3D vizualizacija koja klijentima pruža jasnu sliku budućeg prostora, omogućujući im uvid u funkcionalnost interijera prije procesa realizacije.

Umijeće dijeljenja znanja i kreativnosti

Novost predstavlja usluga personalizacije prostora, odnosno usluga projektiranja koja se veže isključivo za cjelovite projektne priče opremanja prostora ze.kitch namještajem. Klijentu se dodjeljuje dizajner interijera koji izrađuje dizajn projekta po mjeri klijenta, u potpunosti bez naknade. Na taj način, primjerice ze.kitchen kuhinje omogućuju vlasnicima prilagodbu i personalizaciju prostora za kuhanje, stvaranje jedinstvenog dizajna, fleksibilnu organizaciju prema potrebama, lakše održavanje, ekonomičnost, skalabilnost i ekološku održivost. Ovaj poslovni model u samom startu pokazao se uspješnim budući brend ze.kitch zadovoljstvo klijenta postavlja kao ključni imperativ svog poslovanja.

„Ze.studio otvara vrata svima koji traže inspiraciju i kvalitetu u uređenju interijera te pruža prostor za dijeljenje iskustva među dizajnerima interijera. Smatram kako je ovaj kreativni koncept bio jedini logičan korak u proširenju našeg poslovanja kako bismo pravovremeno doskočili svim izazovima i specifičnim potrebama klijenata. Vjerujem kako će kombinacija naše stručnosti i umjetničkog izričaja vanjskih dizajnera osigurati jedinstven pristup i personalizirana rješenja za naše klijente.“ – zaključio je Zekić.

CONVERSATION