F DODIJELJENE NAGRADE EUFEMIJA ZA NAJBOLJA UMJETNIČKA OSTVARENJA - Totally Glamourous

DODIJELJENE NAGRADE EUFEMIJA ZA NAJBOLJA UMJETNIČKA OSTVARENJA

 

U kultnoj zagrebačkoj kazališnoj kavani Kavkaz  i ovog su prosinca tradicionalno dodijeljene nagrade Eufemija za najbolja umjetnička ostvarenja na festivalu Rovinj art and more 2023. Nagradu publike osvojila je predstava Da sam ptica u kojoj igraju Daria Lorenci Flatz i Tarik Filipović. Nagradu je preuzela redateljica predstave Arija Rizvić. Nagradu Eufemija za najbolje glazbeno ostvarenje osvojili su Darija Auguštan i Vedran Janjanin za recital u franjevačkom samostanu dok je za najbolje glumačko ostvarenje nagradu primila Branka Petrić Fehmiu, doajenka glumišta za ulogu Ave u predstavi Otočka terca čiju režiju potpisuje Ivan Vanja Alač. Grand prix festivala pripao je cjelokupnom ansamblu kantate Carmina burana C. Orffa, a nagradu je preuzela Anabela Barić koja je u tom djelu izvela solo dionicu.

Nagrada se sastoji od kipića sv. Eufemije zaštitnice Rovinja i diplome, a nagrade je uručio direktor festivala Ronald Braus uz ovogodišnju kumu festivala. Ovom su se prigodom dodijelile i zahvale brojnim sponzorima bez kojih kultura teško može preživjeti. Podsjećamo, festival je ove godine trajao od lipnja do kraja listopada  i u grad podno crkve sv. Eufemije doveo preko 150 umjetnika.

 

Dodjeli nagrada u Kazališnoj kavani Kavkaz prisustvovali su Dinko Bogdanić, Nada Abrus, Sanja Pilić, Zvona Vucković, Arija Rizvić, Nikola Milojević, Donna Vekić, Ankica Dobrić, Elia i Mato Paljetak te Irma Dragičević koja je bila zadužena i za glazbeni dio programa.


Novost festivala je ta da ove zime kreće prvi Rovinj Art and more-winter edition. Posebnost večeri bila je i proslava okruglog 50.rođendana Ronalda Brausa uz brojne prijatelje i suradnike.

 

CONVERSATION