F Mic po mic; U Masarykovoj i Preradovićevoj od sutra počinje program nove adventske lokacije – sve je spremno za Matoša & mačke! - Totally Glamourous

Mic po mic; U Masarykovoj i Preradovićevoj od sutra počinje program nove adventske lokacije – sve je spremno za Matoša & mačke!

Nova gradska adventska lokacija u srijedu je počela sa zagrijavanjem za veliki početak Adventa, ali od ove subote, 2. prosinca, kreće program pun koncerata, DJ nastupa, dječjih predstava i radionica! Nova pješačka zona u Masarykovoj i Preradovićevoj ulici biti će privremeni dom nove adventske priče pod nazivom Matoš & mačke, a scenografija koja prati ovu 'mačkastu' priču puna je foto pointova za ludu blagdansku fotografiju.

 

Druženje u Masarykovoj kreće već sutra od 11 sati. Naime, budući da ovaj puta najmlađi imaju prednost, Matoš & mačke je za njih pripremio super zabavnu predstavu Šarenog svijeta, facepainting, i pisanje pisma djedu Božićnjaku, koji je najavio i dolazak na druženje i fotografiranje s mališanima nešto kasnije, u 14 sati.

 


Za otvorenje adventa „za odrasle“ zaduženi je DJ Xxxtended koji vrti hitove od 12 do 16 sati, a u večernjim satima mjuzu bira omiljeni zagrebački DJ Primec poznat kao rezident nekadašnje diskoteke Saloon i kao jedan od pokretača Radija 101. U nadolazećim danima posjetitelje očekuje raznovrstan uzbudljivi glazbeni program pun koncerata i DJ nastupa - od jazza i funka pa do rocka, popa i naravno starih zagrebačkih hitova. Gotovo svakoga dana (osim ponedjeljka) čagat će se uz live izvedbe domaćih, urbanih bendova među kojima su Ante Gelo bend, Gelato sisters, Elvis Sršen & Funkblasters, Toni.Drama, Tom & The Twisters, Anya Alu, La papa, Louise bend, Imagruva i drugi. Ali to nije sve! Na pozornicu kod mačaka dolaze i mlade pjevačke zvijezde iznenađenja. Ostatak tjedna rezerviran je za druženje s kultnim domaćim DJ-jima umjetničkih imena (ili prezimena); Kornet, Oberan, Babilonska, Funk Guru i Dispatch u sklopu Sky Takeover programa, te DJa Zozzo, Bondža, Grade i već spomenuti Primec.

 


Manifestacija Matoš & mačke pobrinula se da ne nedostaje neodoljivih foto pointova za stvaranje sjajnih uspomena s ove urbane lokacije u samom centru grada Zagreba. Ugođaju će pridonijeti lampice, borovi, stotinu mačaka koje su postavljene posvuda i prepoznatljiva „Matoševska“ scenografija u retro stilu. U kulisu ovoga adventa uklopilo se 10 adventskih kućica s prigodnom street food ponudom i tradicionalnim domaćim zimskim jelima u slanoj i slatkoj varijanti. Topli i aromatični napitci? Pa naravno, i to je tu!

 

Advent kod Matoša trajat će sve do 7. siječnja 2024. godine, a sve informacije o programu, koncertima i radnom vremenu pratite na Facebook i Instagram stranici manifestacije.

 

CONVERSATION