F Nikada neću zaboraviti trenutak kada su Bornu odvozili u operacijsku salu dok je uz njega bio klaun i stalno ga nasmijavali - Totally Glamourous

Nikada neću zaboraviti trenutak kada su Bornu odvozili u operacijsku salu dok je uz njega bio klaun i stalno ga nasmijavali

 

Boravak u bolnici, razni medicinski zahvati i čekanje na operaciju stresni su za dijete i roditelje te im je potrebna emocionalna podrška. Upravo u tim trenutcima pomažu CRVENI NOSOVI.

Udruga CRVENI NOSOVI sa svojim prepoznatljivim klaunovima koji donose osmijeh djeci u bolnicama, starijima u domovima za starije, djeci s teškoćama i ljudima koji se nalaze u kriznim situacijama, donosit će radost diljem Hrvatske i ovih blagdana.

Pristup CRVENIH NOSOVA u radu s djecom na liječenju u bolnicama duboko je suosjećajan. Klaunovi individualno prilaze svakom djetetu nastojeći smanjiti strahove i stvoriti okruženje ispunjeno smijehom. Djeca dobivaju trenutke predaha od dijagnoza, a bolnica postaje mjestom igre, čarolije i nade.

Ovih blagdana brojna djeca zamijenila su toplinu doma s bolnicom. I sedmogodišnji dječak Borna bio je jedan od te djece kada je u predblagdansko vrijeme završio u bolnici zbog operacije. Čekanje na operaciju učinilo ga je šutljivim i iz dana u dan sve je teže zadržavao suze, do jednog jutra kada je na vrata njegove bolničke sobe pokucao klaun s crvenim nosom.

O tome koliko olakšanja i podrške donose CRVENI NOSOVI u stresnim trenutcima ispričao je Bornin tata: ''Igrajući se i zabavljajući, došlo je vrijeme za operaciju. Nikada neću zaboraviti trenutak kada su Bornu u bolničkom krevetu odvozili iz sobe u operacijsku salu. Uz njega je bio i klaun i stalno ga nasmijavao. Borna nam je veselo mahnuo i rekao da se vidimo uskoro. Najveća čarolija koju smo vidjeli dogodila se dolaskom klauna koji je svu neizvjesnost, zabrinutost i strah u trenu pretvorio u opuštenost, zabavu i radost'', rekao je tata Davorin, koji je bio prisutan u bolnici za vrijeme posjete.

Pažljivo planiranim posjetama, ovi posebno educirani umjetnici za rad s najranjivijim skupinama društva, pružaju priliku za bijeg od stvarnosti bolesti i pozivaju djecu da se ponovno povežu s vlastitom dječjom radost. Njihove posjete donose radost ne samo djeci, već i njihovim roditeljima te medicinskom osoblju. Bolničko okruženje postaje veselije mjesto, a trenuci provedeni s klaunom postaju dragocjeni podsjetnik na snagu smijeha čak i u najizazovnijim vremenima.

I vi možete pomoći u stvaraju trenutaka zajedništva, lakoće i radosti u okruženjima gdje je svaki osmijeh dragocjen, svojom donacijom na: www.crveninosovi.hr/#donate

CONVERSATION