F Održana jedinstvena noćna utrka uz osvijetljene naftne njihalice - Totally Glamourous

Održana jedinstvena noćna utrka uz osvijetljene naftne njihalice

Utrka se održala u organizaciji Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada s podrškom INA d.d., Run Croatia, Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, Javnom vatrogasnom postrojbom Ivanić-Grad, biciklističkim klubom Drumski ratnici. „Grad smo sporta i mladih, zdravstvenog turizma i čuvanja baštine, pa smo sve vrijednosti spojili trčanjem. Promocija sporta je promocija i zdravog načina života pa nam je drago da nastavljamo sa ovim događanjem kojim potičemo na zdrav način života. I u sljedećoj godini nastavljamo s ulaganjima u sportsku infrastrukturu i rad sportskih udruga“, rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj.

Crno-zlatna noćna utrka održala se uz atraktivno osvijetljene naftne njihalice. „One su simbol našeg grada, a zajedno sa naftom, naftalanom i bučinim uljem simboliziraju crna zlata. U tjednu obilježavanja svete Barbare, zaštitnice rudara i naftaša, ova je utrka posveta njima, ljubiteljima industrijske baštine i svim zaljubljenicima u sport“, rekla je direktorica Turističke zajednice Ana Gašparović. Preko 200 naftnih njihalica nalazi se na području grada Ivanić-Grada, te šuma Marča i Žutica. „Osvijetljene njihalice bile su nit vodilja trkačima i zajedno s blagdanskim uređenjem grada tvorile su posebnu atmosferu cjelokupnog događaja.“ Njihalice su i simbol na medaljama koje su dobili trkači te je takva jedinstvena trkačima kao i sama utrka. Black Gold Night Run dio je adventske ponude Ivanić-Grada, a promocijom naftalana i bučinog ulja produžuje se turistička sezona i na doba izvan božićnih blagdana u vidu cjelogodišnjeg zdravstvenog turizma i manifestacije Bučijada. „Jedan od glavnih ciljeva nam je produljiti boravak gostiju na našem području kreiranjem zanimljivih sadržaja i povezivanjem različitih aspekata ponude u našem kraju koji je iznimnog bogat i ima što ponuditi“, dodala je Gašparović.

Na utrci je ukupno sudjelovalo 70 trkača. Pobjednik utrke je Ivan Bulić iz Ak Maksimir s istrčanim vremenom od 34:49 min. Drugo mjesto je osvojio Miloš Klindo iz AEK Gradiška, a treće Tihomir Golner. U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Ana Hasan s istrčanim vremenom od 46:31 min. Druga je bila Nikolina Bestić iz KIFZG Run, a treće mjesto pripalo je Tihani Golner Stričko.

Pobjednici utrke osvojili su godišnje rekreativne ulaznice na bazenima Naftalan, a druga i treća mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji mjesečnu ulaznicu za bazene Naftalan u Ivanić-Gradu. Nakon utrke sudionike i pratitelje je zabavljao SHOWTIME BAND uz prigodnu ugostiteljsku ponudu. Sveukupni rezultati su dostupni ovdje.

Ovim projektom želi se senzibilizirati građane o važnosti kretanja i zdravih navika. Ivanić-Grad je ove godine uvršten na Europsku rutu industrijske baštine. Inovativni element u utrci - osvijetljene naftne njihalice su neizostavni dio gradskog identiteta, industrijskog razvoja i baštine grada. Utrkom se slave tri crna ivanićgradska zlata – nafta, bučino ulje i naftalan, koja su u njoj objedinjena.

CONVERSATION