F Ovog prosinca s programom Viasat Nature istražite očaravajuću divljinu Patagonije u putovanju kroz Zemljin tajni raj - Totally Glamourous

Ovog prosinca s programom Viasat Nature istražite očaravajuću divljinu Patagonije u putovanju kroz Zemljin tajni raj

Krenite na uzbudljivo istraživačko putovanje do najjužnijeg vrha Južne Amerike uz premijeru nove dokumentarne serije Patagonija: Zemljin tajni raj. Tu zanimljivu seriju premijerno emitira Viasat Nature 10. prosinca u 14.30 sati, a u njoj ćemo otkriti tajne Patagonije, područja koje se može pohvaliti prekrasnim krajolicima i bogatstvom životinjskog svijeta.

 

Patagonija: Zemljin tajni raj gledatelje vodi na očaravajuće putovanje kroz središte te goleme i divlje regije koja se proteže kroz dijelove Argentine i Čilea. Serija se sastoji od tri epizode koje istražuju različite ekosustave, od moćnog gorja Anda do najjužnijeg vrha, Rta Horn. Svaka epizoda nudi rijedak uvid u svakodnevicu životinja koje obitavaju u Patagoniji.

 

Patagonija: Zemljin tajni raj jamči vrhunsko iskustvo za gledatelje te donosi dosad neispričane priče o prekrasnim krajolicima Patagonije i njezinim nepokolebljivim stanovnicima. Premijerno je pogledajte na programu Viasat Nature u srednjoj i istočnoj Europi 10. prosinca u  14.30 sati.

 

Patagonija: zemlja čuda...

Geografija i krajolici:

Patagonija je golema i neukroćena regija koju karakteriziraju zadivljujući krajolici u rasponu od vulkana i pustinja do ledenjaka i visokih Anda. Ledenjak Perito Moreno, treći najveći ledenjak na svijetu, proteže se na impresivnih 51 km duljine i 5 km širine. Poznat je po tome što sadrži treće najveće pričuve slatke vode na svijetu.

Životinjski svijet:

Regija vrvi raznolikim životinjama, što uključuje i koloniju od više od 1,7 milijuna Magellanovih pingvina, što je najveća takva kolonija na svijetu. Kitovi, dupini, tuljani, morski lavovi, guanaci i pume također nastanjuju tu očaravajuću zemlju.


Kulturna raznolikost:

Patagonija nije samo utočište za ljubitelje prirodnog svijeta, nego i područje velike kulturne raznolikosti. Dom je za autohtone narode i potomke europskih doseljenika, a to se područje može pohvaliti bogatom tradicijom i poviješću.

Proturječja i prirodna ljepota:

Patagonija je poznata po svojim ekstremima te je znana kao zemlja kontrasta, a ondje se neke od najsušnijih pustinja nalaze tik uz bujne šume. Prirodna je ljepota tog područja bez premca, sa spektakularnim planinama, ledenjacima i jezerima koji ostavljaju trajan dojam na sve posjetitelje.

CONVERSATION