F STVORITE NEZABORAVNE TRENUTKE NA ADVENTU U IVANIĆU - Totally Glamourous

STVORITE NEZABORAVNE TRENUTKE NA ADVENTU U IVANIĆU

Advent u Ivaniću trajat će od 1. prosinca 2023. do 1. siječnja 2024. godine i donosi bogat raznovrstan program za sve uzraste.

Kao što i priliči blagdanskim danima, u tijeku su pripreme za otvaranje Adventa u Ivaniću. Grad Ivanić-Grad ove je godine uložio dodatna sredstva na ukrašavanje grada, pa će svi posjetitelji mogući uživati u osvjetljenim ulicama i prigodnim ukrasima. „Blagdansko vrijeme je vrijeme druženja, obitelji, prijatelja i stvaranja zajedničkih trenutaka. Dodatnim uređenjem i ulaganjem u dekorativnu rasvjetu s nekoliko desetaka tisuća lampica obogatili smo raznovrstan program u kojem će svi uživati. I ove godine pozivamo na veliki novogodišnji vatromet koji će se održati 1. siječnja na Sportskom parku Zelenjak u 18 sati. Vjerujem da će svatko pronaći nešto za sebe. Pozivam sve da se ujedno pridruže zajedničkom poticanju naših obrtnika i proizvođača kupnjom prigodnih darova na njihovim štandovima. Dođite u Ivanić i uživajte“, poručuje gradonačelnik Javor Bojan Leš.


Tijekom Adventa održat će se brojni kulturno zabavni sadržaji: raspjevani adventski prozori, paljenje adventskih svijeća ispred crkve Sv. Petra, Božićni sajam, koncerti, izložbe, nastupi udruga i društava, škola i vrtića te otvoreni doček Nove godine za djecu i odrasle uz popularnu glazbu 80-tih i 90tih.

„Božićni sajam bit će dostupan tri subote – 9., 16. i 23. prosinca od 10 do 16 sati, a na njemu 20-ak lokalnih izlagača nudi božićne ukrase, domaće proizvode, nakit, slastice i sl. Na Tržnici će zadnju subotu u godini od 10 do 15 sati biti organiziran novogodišnji buvljak „Pusti mogu“ & Bubble Mingle by Tamper uz prigodan program. Pozivamo vas sve da nam se pridružite u adventiranju“, ističe direktorica Turističke zajednice Ana Gašparović.


Okrijepiti se možete na ugostiteljskim adventskim kućicama, a na Trgu se vikendom održavaju glazbeno-zabavni sadržaji. Muzej Ivanić-Grada i ove godine organizira radionice izrade božićnih ukrasa i na lokacijama izvan muzeja. Na svakoj radionici izrađivat će se drugačiji ukrasi, detaljnije informacije potražite na www.muzejivanicgrada.hr i na društvenim mrežama. Broj mjesta je ograničen, a prijave su obavezne.

Posebnost Adventa svakako je Festival oživljene povijesti „Bitka kod Ivanića“. Događanje se organizira 9. prosinca u spomen Bitke kod Ivanića kada će biti uprizoren način života, ratovanja i zabave u vrijeme ratova protiv Osmanskog carstva. Program uključuje niz radionica i aktivnosti za djecu i odrasle poput cirkuskih radionica, mačevanja, streličarstva, srednjovjekovnih igara i borbi.

U Pučkom otvorenom učilištu tijekom cijelog prosinca održavat će se škola slikanja i crtanja, kino predstave i koncerti, kazališne predstave i dramski studio, a u Knjižnici predavanja i predstavljanja knjiga, kreativne radionice i pričaonice za djecu.

Besplatni parking dostupan je u cijelom gradu.

Cjelokupni program pronađite ovdje.

CONVERSATION