F Tvrtka Samsung na sajmu CES 2024 predstavit će kako unaprijeđena umjetna inteligencija i povezanost poboljšava iskustvo kuhinje - Totally Glamourous

Tvrtka Samsung na sajmu CES 2024 predstavit će kako unaprijeđena umjetna inteligencija i povezanost poboljšava iskustvo kuhinje

 

Tvrtka Samsung najavila je da će na sajmu CES® 2024 predstaviti svoje najnovije proizvode, aplikacije i značajke za kuhinju koje pokreće umjetna inteligencija (AI) povezana sa SmartThings platformom, čime donosi korisnicima ekosustav za još bolji doživljaj hrane i kuhinje. Među istaknutim proizvodima i funkcijama ove linije su 2024 Bespoke Flex hladnjak s četiri vrata i AI Family Hubom+ – prvi kućni hladnjak dizajniran na osnovi interneta stvari (IoT) 2016. godine – opremljen potpuno novom funkcijom AI Vision Inside, novim Anyplace Induction Cooktopom i unaprijeđenom uslugom Samsung Food.

S ponosom i uzbuđenjem predstavljamo unaprijeđene značajke umjetne inteligencije i povezivosti koje koriste najnoviju tehnologiju kako bi svima pomogle podići iskustva s hranom i kuhinjom na još višu razinu. Posvećeni smo tome da korisnicima omogućimo uživanje u različitim prednostima našeg inovativnog ekosustava hrane putem raznovrsnih uređaja i značajki." izjavio je Moohyung Lee, izvršni potpredsjednik i voditelj tima za korisničko iskustvo u poslovima digitalnih uređaja tvrtke Samsung.

Funkcije umjetne inteligencije koje donose nove ideje o hrani i inteligentnoj uporabi

Kako bi poboljšao iskustvo u kuhinji, 2024 Bespoke 4-Door Flex™ hladnjak s AI Family Hub™+ dolazi s nizom inovativnih tehnologija. Nova impresivna značajka je AI Vision Inside, koja koristi pametnu unutarnju kameru koja može prepoznati predmete koji se stavljaju u hladnjak ili vade iz njega. Također, opremljen je tehnologijom Vision AI, koja može identificirati do 33 različitih svježih prehrambenih proizvoda na temelju unaprijed definiranog skupa podataka koji uključuje gotovo milijun fotografija hrane1. S popisom hrane dostupnim i prilagodljivim na zaslonu Family Hub™+, korisnici mogu ručno dodavati informacije o datumu isteka za proizvode koje žele pratiti, dok hladnjak sam šalje upozorenja putem svog 32-inčnog LCD zaslona za proizvode prije dolaska tog datuma.

Također, uz pomoć značajke Fridge Manager, koja prati status filtera za vodu u hladnjaku i obavještava kada je potrebna zamjena, zaslon Family Hub™+ nudi jednostavnu kupnju putem Amazona2 samo jednim klikom.

Funkcionalnost zaslona uređaja ne zaustavlja se samo na tome: novi Anyplace Induction Cooktop i Slide-in Range tvrtke Samsung opremljeni su zaslonom LCD od 7 inča, gdje korisnici mogu pregledati recepte koji su odabrani i spremljeni s Family Hub™+ kako bi im pomogli u pripremi obroka. Novi Anyplace Induction također nudi poboljšanja u svojim osnovnim funkcijama kuhanja, poput učinkovitog i beskrajnog grijanja posuda na bilo kojem dijelu štednjaka, zahvaljujući indukcijskoj Samsung tehnologiji, dok uz staklo otporno na ogrebotine, umjesto standardnog keramičkog stakla, korisnici ne moraju brinuti hoće li ogrebati indukcijsku površinu prilikom pomicanja posuđa.

Štoviše, aplikacija Samsung Food, kojoj se sada može pristupiti na Family Hub™+, Anyplace Induction Cooktop i Slide-in Range, donosi nekoliko unaprijeđenih značajki umjetne inteligencije. Značajka Personalize3 koja koristi poboljšanu Food AI omogućuje korisnicima prilagodbu recepata prema njihovim prehrambenim zahtjevima izvan onoga što je prethodno bilo dostupno; veganski i fusion te dodaju prilagodbe za bezglutensku, pescetarijansku, bezmliječnu i druge vrste prehrane. Isto tako, nova funkcija, Image-to-Recipe3 s unaprijeđenom Vision AI sada prepoznaje jela i različite prehrambene artikle s fotografija te predlaže koja se jela mogu napraviti od tih sastojaka. I na kraju, prilagođeni plan obroka analizira informacije korisnika povezivanjem na njihov Samsung Health profil4 da bi kreirao personalizirane obroke na osnovu njihovih potreba.

Povezani uređaji i funkcije temeljene na umjetnoj inteligenciji za unaprijeđenu kuhinju svakog dana

Pomoću umjetne inteligencije Bespoke 4-Door Flex™ hladnjak s AI Family Hub™+ kao središnjim dijelom, ekosustav hrane povezan je s kuhinjskim uređajima i Samsung Food uslugom čime omogućuje korisnicima da uspostave bolji odnos sa svojom hranom tijekom cijelog dana te donosi potpuni niz pametnih, povezanih iskustava u kuhinji.

Samsung Food također se povezuje sa Samsung Health5 uslugom kako bi unaprijedio živote korisnika. Usluga koristi zdravstvene informacije prikupljene iz usluge Samsung Health kako bi predložila zdrave i odgovarajuće recepte, nakon čega korisnici mogu uz samo nekoliko dodira poslati upute za kuhanje ovih recepata svojim različitim kuhinjskim uređajima.

Tu je i Tap View6 koji donosi poboljšanu praktičnost omogućujući korisnicima jednostavno prikazivanje zaslona njihovih Galaxy pametnih telefona na zaslonu Family Hub™+. Nadalje, za dodatne informacije i još više zabave korisnici također mogu uživati u aplikacijama YouTube i TikTok7 na zaslonu hladnjaka.

Sve ove inovacije doprinose ostvarivanju većeg cilja tvrtke Samsung, a to je proširenje njihovog besprijekorno povezanog, AI-temeljenog ekosustava hrane s ključnim fokusom na pružanje vrhunskih kulinarskih iskustava korisnicima uz manje napora.

Dostupnost

Korisnici mogu posjetiti Samsung štand na sajmu CES® 2024 kako bi iskusili unaprijeđenu AI tehnologiju i povezanost inovativnog ekosustava hrane.

CONVERSATION