F Falkensteiner ulazi na njemačko tržište - Totally Glamourous

Falkensteiner ulazi na njemačko tržište

 

Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) dobio je ugovor za svoj prvi hotel na njemačkom tržištu. Općina Grömitz u zaljevu Lübeck, jednom od najstarijih ljetovališta na Baltičkom moru, tražila je idealnog partnera za lokaciju iznad marine. Nakon što se nekoliko zainteresiranih investitora i hotelijera prijavilo za atraktivan projekt, ugovor je krajem godine jednoglasno dodijeljen austrijskoj hotelskoj grupaciji. FMTG će do 2027. otvoriti vrhunski obiteljski resort u Grömitzu, u zaljevu Lübeck, koji će biti prvi hotel u Njemačkoj i važan sljedeći korak u strategiji širenja turističke grupe. Početak izgradnje planiran je za ljeto 2025.

"Poznato ljetovalište Grömitz omiljeno je odredište za obiteljski odmor. Ovdje vidimo veliki potencijal za iskorištavanje sinergije u ponudi destinacije", kaže Erich Falkensteiner, predsjednik Nadzornog odbora FMTG-a.


"Lokacija u zaljevu Lübeck također je savršena. Zahvaljujući blizini velikih gradova kao što su Hamburg i Berlin, obraćamo se potpuno novim ciljnim skupinama koje bismo željeli privući kao goste Falkensteinera", dodao je.


Prema ljestvici poslovnog i informativnog časopisa GEWINN, Falkensteiner je najpopularniji turistički brend u Austriji. Udio njemačkih gostiju u hotelima grupacije, posebno iz južnih saveznih država, također je desetljećima od velike važnosti. S novom lokacijom na Baltičkom moru, to će se sada proširiti na čitavu Njemačku.


"Oko 25% naših gostiju već dolazi iz Njemačke. To našu susjednu zemlju čini jednim od naših najvažnijih temeljnih tržišta", kaže Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a.


"Naš cilj dugo je bio učvrstiti se na njemačkom tržištu vlastitim hotelom. S novom lokacijom u Grömitzu sada konačno možemo ostvariti uspješnu strategiju - voditi vlastite hotele na domaćim tržištima naših gostiju. Oduševljeni smo što smo dobili ugovor za ovaj fantastičan projekt i povjerenje općine Grömitz u našu hotelsku grupu", dodao je.


Ekskluzivan Falkensteiner family resort s edutainment konceptom

Projekt izgradnje realizirat će se u naredne tri godine. Iznad marine Grömitz, FMTG razvija Falkensteiner Family Resort u kao dio Premium kolekcije s oko 130 soba, apartmana i stanova. Obiteljski proizvod zaokružen je visokokvalitetnim konceptom hrane i pića te spa zonom. Ipak, najmlađi gosti zauzimaju središnje mjesto. Koncept hotela je prilagođen njima, ne zanemarujući potrebe za odmorom i opuštanjem roditelja.


Predviđeni su prostrani obiteljski i dječji prostori, raznovrstan zabavni program s edukativnim pristupom, čuvanjem djece i dijelom samo za roditelje.


"Zahtjevi i očekivanja obitelji na odmoru značajno su se promijenili i postaju sve veći. Osim toga, raste potražnja za obiteljskim odmorom u segmentu luksuznih hotela. Svakako smo pioniri u ovoj niši u Europi i već smo uspješno realizirali inovativne obiteljske projekte u Austriji, Italiji i Hrvatskoj”, objašnjava Erich Falkensteiner.


"Naša stručnost u ovom području također će se pretočiti u projekt u Grömitzu u zaljevu Lübeck", dodao je.


Inovativni koncept odmora za jačanje regije i cjelogodišnjeg turizma

Novi Falkensteiner hotel na plaži Baltičkog mora u Lübecku trebao bi postati atraktivna destinacija za obiteljski odmor tijekom cijele godine i tako ojačati turizam i poslovanje u regiji, kao i privući nove ciljne skupine.


"S FMTG-om i njegovim vrlo jasnim pozicioniranjem unutar obiteljske ciljne skupine, dobivamo potpuno novi hotelski proizvod u Grömitzu kakav dosad nije viđen na njemačkoj obali Baltičkog mora", kaže Manfred Wohnrade, voditelj turističke službe Grömitza, ističući važnost projekta.

Sebastian Rieke, gradonačelnik Grömitza, također je uvjeren u ispravnost odluke o suradnji s FMTG-om.


"Drago mi je što se Općinsko vijeće jednoglasno odlučilo za Falkensteiner. To jasno pokazuje koliki je značaj ovog projekta za naše mjesto, a prije svega da ga žele sve političke opcije. Koncept hotela će, vjerujem, obogatiti Grömitz i učiniti ga raznolikijim", kazao je.


Nove lokacije u Njemačkoj već su u planu

Falkensteiner Hotel u Grömitzu je prvi korak. Daljnji projekti u Njemačkoj slijede tijekom sljedećih nekoliko godina.


"Srednjoročno gledano, vidimo pet do šest novih hotela na jednako atraktivnim lokacijama u Njemačkoj, a tražimo ih u sektoru hotela i premium kampinga", kaže Otmar Michaeler o planiranom razvoju.


"Pozitivne reakcije na naš projekt u Grömitzu su dodatna potvrda rastuće popularnosti regionalnog domaćeg turizma u luksuznom segmentu", dodaje.


Smjernica za obiteljski odmor u austrijskoj dolini Montafon

U siječnju prošle godine FMTG je otvorio Falkensteiner Hotel Montafon s 5 zvjezdica u Vorarlbergu u Austriji, hotel koji je u potpunosti prilagođen obiteljima i smatra se vodećim projektom grupe. Hotel nije samo jedini obiteljski hotel u Europi koji je član Leading Hotels of the World, već je i 2023. proglašen Hotel Property of the Year.  Fokus je na očuvanju prirode, regionalnosti i obnovljivim izvorima energije. Istaknute značajke uključuju snažan fokus na regionalne delicije i širok raspon ecotainment programa, u sklopu kojeg mladi gosti mogu naučiti, na primjer, kako se električna energija proizvodi iz vode.


Mogu ići na izlete u lokalnu hidroelektranu, provoditi uzbudljive eksperimente u laboratoriju hotela ili istraživati ​​kristale snijega pod mikroskopom. Kao čuvari okoliša također uče mnogo o zaštiti šuma.


O Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG-u)

FMTG - Falkensteiner Michaeler Tourism Group jedna je od vodećih turističkih tvrtki u privatnom vlasništvu u šest europskih zemalja. Objedinjuje divizije Falkensteiner Hotels & Residences s trenutno 27 hotela s četiri i pet zvjezdica, tri apartmanska naselja i premium kampom, FMTG Development, FMTG Invest i turističkog konzultanta Michaeler & Partner.


Grupacija pokriva sva područja razvoja turizma - od planiranja i izgradnje do operativnog upravljanja s dokazanim iskustvom. S više od 66 godina povijesti tvrtke, dubokim korijenima u ugostiteljskoj industriji i iznimnom stručnosti u sektoru, ima iskustvo u svim područjima lanca vrijednosti i stvara sinergije koje joj daju prednost nad konkurencijom. I to se odnosi kako na gradske tako i na hotele za odmor. Kao vrhunska hotelska grupa, FMTG je predan vrhunskoj kvaliteti na svim razinama, uključujući i odnos prema prirodi.

CONVERSATION