F Pampers donacija Hrvatskom Crvenom križu - Totally Glamourous

Pampers donacija Hrvatskom Crvenom križu

 

Procter & Gamble i u Hrvatskoj nastavlja podupirati Hrvatski Crveni križ kako bi i zajednički nastupili kao snaga za dobro u zajednici. Donacija pelena Pampers dio je aktivnosti unutar programa „Za djetinjstvo s osmijehom”, a namijenjena je za oko 200 obitelji.

Procter & Gamble Hrvatska i Hrvatski Crveni križ su 2024. godinu započeli udruživanjem snaga kako bi zajedno pomogli obiteljima u potrebi. Ukupno 97 paketa Pampers pelena donirano je putem aktivnosti „Za djetinjstvo s osmijehom”. Donacija će uz pomoć Hrvatskog Crvenog križa biti upućena u oko 200 obitelji u Hrvatskoj kako bi im olakšala svakodnevicu i uljepšala ulazak u 2024. godinu.

Primopredaja donacije je obavljena u prostoru Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu, a osobno su je predali predstavnici tvrtke Procter & Gamble Hrvatska.

Naša suradnja s Hrvatskim Crvenim križem nastavak je suradnje kompanije Procter & Gamble s organizacijom Crveni križ na globalnoj razini. Zajednički cilj nam je pomaganje u zajednici i djelovanje kao snaga za dobro jer vjerujemo da jedino tako možemo učiniti pomake i olakšati svakodnevicu obiteljima u potrebi. Djeci kao najranjivijoj skupini društva želimo i na ovaj način omogućiti djetinjstvo s osmijehom, a obiteljima da u dječjim osmijesima uživaju svaki dan. Hvala Hrvatskom Crvenom križu na suradnji koja i u ovoj godini predstavlja snagu za dobro”, izjavila je marketing menadžerica tvrtke Procter & Gamble Hrvatska Roberta Čirjak.

Donacija je namijenjena obiteljima slabijeg imovinskog statusa koji su korisnici socijalnih i humanitarnih programa pri društvima Hrvatskog Crvenog križa na području cijele Hrvatske.

U Hrvatskoj je svaka peta osoba u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, a kada je riječ o dječjem siromaštvu brojke su još poraznije. Zato je i aktivnost Za djetinjstvo s osmijehom prilika da upozorimo na posljedice odrastanja u siromaštvu koje mogu biti porazne i nepovratne. Siromaštvo utječe na sva područja života djeteta i njegova prava: pravo na zdravlje, pravo na razvoj, obrazovanje, socijalizaciju, postignuća, ponašanje i obiteljske odnose. Tvrtka Procter & Gamble Hrvatska naš je partner u brojnim aktivnostima i od srca im se zahvaljujemo što su se odazvali na naš poziv”, izjavila je Jelena Bjelić, voditeljica Službe za socijalne djelatnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Društva Hrvatskog Crvenog križa godišnje podijele humanitarnu pomoć za više od 26 000 djece u dobi do 18 godina. Diljem svijeta Pampers sudjeluje u inicijativama koje djeci omogućuju bezbrižnije odrastanje, a roditeljima olakšavaju svakodnevicu.

Više o brojnim globalnim i lokalnim inicijativama kompanije Procter & Gamble na poveznici: https://us.pg.com/community-impact

CONVERSATION