F TVORNICA LUTAKA PREMIJERNO NA PROGRAMU EPIC DRAMA - Totally Glamourous

TVORNICA LUTAKA PREMIJERNO NA PROGRAMU EPIC DRAMA

 

Siječanj donosi 

London, 1851. godina. Iris zarađuje za život oslikavanjem lutaka zajedno sa sestrom blizankom Rose, no sanja o tome da postane slikarica. Noću potajice slika i brusi svoj zanat. Silas je taksidermist i vlasnik trgovine prepune svojih kreacija. Nada se da će jednog dana pronaći toliko jedinstven izložak da će postati slavan. Louis, slikar prerafaelit, u potrazi je za svojom sljedećom muzom.

Njihova se tri svijeta susreću u gradu koji nestrpljivo iščekuje Veliku izložbu, a Iris dobiva priliku pobjeći i započeti novi život. Da bi to učinila, mora napustiti svoju sestru, žrtvovati ugled i krenuti u nepoznato. Dok se Irisin svijet širi, suočava se s izazovnim patrijarhalnim uvjerenjima, istražuje svoju seksualnost i počinje doživljavati sve ono o čemu je oduvijek sanjala. Ali nad njezinu novostečenu neovisnost nadvija se tama.

Tvornica lutaka napeta je povijesna drama s britkim modernim pristupom te uzbudljiva priča o ljubavi, umjetnosti, slobodi – i o onome što se dogodi kad se žena usudi uzeti ono što želi u svijetu koji bi je radije ubio nego joj to dopustio.

U glumačkoj su ekipi Esmé Creed-Miles (Hanna) kao Iris, Éanna Hardwicke (Normalni ljudi) kao Silas, Mirren Mack (Vještac: Krvno podrijetlo) kao Rose i George Webster (Sezona vjenčanja) kao Louis. Pridružili su im se i Pippa Haywood (Tjelesni čuvar), Sharlene Whyte (Stephen), nova zvijezda Reece Kenwyne-Mpudzi, Freddy Carter (Sjena i kost), Saoirse Monica Jackson (Cure iz Derryja), Laurie Kynaston (Sandman: Kralj snova), Jim Caesar (Vještac), Akshay Khanna (Chloe), Aysha Kala (The Undeclared War) i Nell Hudson (Došljakinja).

Elizabeth Macneal pridružila se Charleyju Milesu u ulozi scenaristice i izvršne producentice serije. Sacha Polak (HannaDirty Gold) režirala je četiri epizode, dok je Cathy Brady (Wildfire) režirala četvrtu i petu epizodu. Suzanne McAuley (Magpie MurdersMaigret) producentica je serije, dok je Julie Harkin (Mogu te uništiti, Becoming Elizabeth) surađivala pri odabiru glumaca.

Tvornicu lutaka premijerno pogledajte na programu Epic Drama u ponedjeljak, 8. siječnja, u 21:00 sat.

CONVERSATION