F Tvrtka Samsung proširuje liniju Odyssey gejming monitora novim OLED modelima na sajmu CES 2024 - Totally Glamourous

Tvrtka Samsung proširuje liniju Odyssey gejming monitora novim OLED modelima na sajmu CES 2024

 

Tvrtka Samsung najavila je predstavljanje novih Odyssey OLED gejming monitora na sajmu CES® 2024, najvećem tehnološkom događaju na svijetu kojeg organizira Udruženje potrošačke tehnologije (CTA) u Las Vegasu sljedećeg tjedna.

Novi OLED modeli donose performanse i vizualnu jasnoću koje igrači traže u svojim monitorima, uključujući Odyssey OLED G9 (model G95SD), Odyssey OLED G8 (model G80SD) i Odyssey OLED G6 (model G60SD).

Odyssey OLED G9 je zakrivljeni ultra-široki gejming monitor od 49" s DQHD (5,120x1,440) rezolucijom i omjerom slike 32:9 te drugim poboljšanim značajkama. Odyssey OLED G8 je prvi ravan 32" Samsung OLED gejming monitor s 4K UHD (3,840x2,160) rezolucijom i omjerom slike 16:9. Oba monitora imaju osvježavanje od 240Hz i vrijeme odziva GTG1 od 0,03 ms. Odyssey OLED G6 je monitor od 27" s QHD (2,560x1,440) rezolucijom koji podržava omjer slike 16:9, osvježavanje od 360Hz i vrijeme odziva GTG od 0,03 ms.

Uz raznovrsnost žanrova igara, gejming platforme postaju sve raznolikije.“ izjavio je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik Odjela za vizualne zaslone u Samsung Electronics. „Novi OLED Odyssey gejming monitori tvrtke Samsung omogućit će gejmerima imerzivnije okruženje i inovativnu tehnologiju koja personalizira njihov doživljaj igranja, pritom ispunjavajući i nadmašujući njihove potrebe.“

Tehnologije koje omogućavaju precizne nijanse

Novi modeli monitora odlikuju se OLED tehnologijom bez odsjaja koja minimizira refleksije svjetla, omogućujući poboljšano iskustvo gledanja bez dodatne opreme, tako da korisnici mogu igrati videoigre s dosljednom svjetlinom i bojom u gotovo svakim uvjetima osvjetljenja.

S VESA DisplayHDR™ True Black 400, ovi monitori pružaju nevjerojatne detalje i živopisne boje neovisno o igri ili sadržaju koji se prikazuje. Štoviše, podržavaju AMD FreeSync™ Premium Pro za izuzetno lako igranje s niskim latencijama u HDR-u.

Novi modeli monitora nude sveobuhvatnu fizičku povezivost s dva HDMI 2.1 porta, USB hubom i DisplayPort 1.4 ulazom. Korisnici će također uživati u većoj udobnosti i praktičnosti s kompatibilnošću s VESA2 držačem te podesivim stalkom (HAS) koji ima kontrolne točke nagiba, okretanja i rotiranja monitora3.

Povezana iskustva u kompletnom ekosistemu

Modeli Odyssey OLED G9 i Odyssey OLED G8 sada nude višestruku kontrolu, novu funkciju koja pruža nesmetano povezivanje uređaja za lakše, unaprijeđeno iskustvo korištenja više uređaja. Ova funkcija omogućava korisnicima da lako prebacuju slike i/ili tekst sa svog Samsung monitora na druge Samsung uređaje i obrnuto – uključujući Galaxy Book, tablet ili telefon – za jednostavniji, efikasniji proces rada uz korištenje miša i tastature4.

Osim toga, modeli Odyssey OLED G9 i Odyssey OLED G8 imaju ugrađen Samsung SmartThings Hub, tako da se korisnici mogu povezati s različitim IoT uređajima koji su kompatibilni s Matter protokolom i Alijansom za povezivanje aparata (HCA) za kontrolu uređaja5.

Kada se s rada prijeđe na zabavu, Odyssey OLED G9 i Odyssey OLED G8 monitori postaju sveobuhvatni centri zabave. Opremljeni Samsung Smart TV platformom i Samsung Gaming Hubom, nude pristup servisima za streaming i gejming na oblaku bez preuzimanja, ograničenja prostora za skladištenje ili potrebe za računalom ili konzolom6.

Elegantan dizajn koji upotpunjuje svaki prostor

Samsung je po prvi put Odyssey liniji dodao opcije ravnog OLED monitora i omjer slike 16:9 u modele Odyssey OLED G8 i Odyssey OLED G6. Novi modeli se odlikuju jedinstvenim, tankim dizajnom od metala linije Odyssey OLED i obuhvaćaju novu funkciju osnovnog osvjetljenja Core Lighting+ koja se uklapa u tanak okvir.

Funkcija Core Lighting+ korisnike uvodi u okruženje igara i zabave tako što emitira ambijentalno osvjetljenje iz pozadine monitora. A uz krug osvjetljenja koji je četiri puta tanji od prethodnog modela (G95SC), savršeno se uklapa u tanki metalni okvir od 3,9 mm. Tu je i novi tanki metalni stalak koji koristi strukturu montaže bez alata, koristeći 3mm metalnu ploču koja se uklapa u dizajn ekrana i otvara prostor za druge uređaje.

Uvođenjem ovih novih modela, Samsung je dodatno ojačao svoju OLED liniju i vodeću poziciju na tržištu gejming monitora. Inovacije u Odyssey OLED segmentu i stalna unapređenja serije Odyssey Neo – u okviru koje je prošle godine predstavljen prvi Dual UHD gejming monitor na svijetu sa 57" Odyssey Neo G9 – pružaju funkcije i performanse koje će pomoći u oblikovanju budućnosti gejminga.

CONVERSATION