F Anselmo Tumpić iz Studija Tumpić/Prenc izabran za člana žirija londonskog D&AD-a - Totally Glamourous

Anselmo Tumpić iz Studija Tumpić/Prenc izabran za člana žirija londonskog D&AD-a

 

Anselmo Tumpić, kreativni direktor Studija Tumpić/Prenc ove je godine pozvan za člana žirija britanskog D&AD-a, prema mnogima najprestižnijeg svjetskog mjerila kreativnosti.

O ovoodišnjim D&AD Pencils nagradama, koje slove za najveće kreativno postignuće u struci, uz globalne kreativne lidere, praktičare i inovatore, odlučivat će i hrvatski predstavnik Anselmo Tumpić, kreativni direktor Studija Tumpić/Prenc.

D&AD, skraćeno za Design and Art Direction, održava se od 1962. godine, otkada nadahnjuje zajednicu kreativnih mislilaca slaveći i potičući najbolje u dizajnu i oglašavanju. Nagrade ove britanske organizacije globalno su priznate kao najveće priznanje, a na natječaj se svake godine prijavljuju najbolji iz struke iz cijeloga svijeta.

Poziv za žiriranje na tako prestižnom natjecanju zaista me razveselio. To je posebna čast, ali i odgovornost, jer u rukama žirija stoji odabir najboljih projekata tijekom godine. Osim toga, privilegija je predstavljati Hrvatsku na ovom međunarodnom natjecanju”, izjavio je Anselmo Tumpić koji će na ovogodišnjem D&AD-u biti dijelom žirija za dizajn ambalaže.

Upravo se među dobitnicima ove nagrade prošle godine pronašao i Studio Tumpić/Prenc, a osvojio je slavni Pencil u kategoriji Packaging design za dizajn boce maslinovog ulja “Istriana”.

Inače, Studio je proteklu godinu zaključio kao najnagrađivanija hrvatska agencija prema broju međunarodnih nagrada, a od njegova osnutka 2017. godine do danas nagrađen je nizom nacionalnih i međunarodnih priznanja: Red Dot Best of the Best, European Design Award Best of Show, D&AD Awards, Dieline, Golden Drum, London International Awards, Pentawards, IIID, Communication Art Award, ADC Europa, Epica, IdejaX, Somoborac, HDD Award, ZGDW Award i nagrada Zagrebačkog salona.

Nakon bogatog iskustva stečenog radeći u Fabrici (Benettonov komunikacijski centar za istraživanje i razvoj), BBDO-u i Saatchi & Saatchi u Milanu, s kolegicom Sarom Prenc Opačić u rodnom gradu pokreće kreativni tim Studija.

Žiriranje natjecanja također mu nije strano, a posljednje s kojeg se vratio bio je prošlogodišnji JOOP DESIGN AWARDS gdje je odlučivao o najboljem dizajnu ambalaže ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Radi se o međunarodnom natjecanju koje se održava u Tokiju, Japanu, kao najprofesionalnije natjecanje ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Svečana dodjela nagrada D&AD-a održat će se posljednjeg dana Festivala u londonskom Southbanku 22. svibnja, a kao i svake godine, okupit će najbolje iz industrije i nagraditi najbolje kreativne umove čije će projekte tijekom godine vidjeti čak 2.7 milijuna posjetitelja D&AD-ove web stranice.

CONVERSATION