F Bez prepreka između korisnika i stvaranja savršene fotografije - Totally Glamourous

Bez prepreka između korisnika i stvaranja savršene fotografije

 

Nemirne ruke, loše osvjetljenje i okruženje – mnogo toga utječe na kvalitetu vaše fotografije, pogotovo ako se ne nalazite u neposrednoj blizini objekta kojeg fotografirate. Dolaskom nove Galaxy S24 serije ovakvi nedostaci stvar su prošlosti.

Bilo da se radi o koncertu vašeg najdražeg izvođača ili o intimnom trenutku razmjene prstenja na vjenčanju, ProVisual Engine Galaxy S24 serije koristi nadograđeni hardver i nove mogućnosti umjetne inteligencije kako bi vam omogućio nevjerojatne snimke u svakom trenutku.

ProVisual Engine – snaga fotografije Galaxy S24 serije

ProVisual Engine inovacija je Galaxy S24 serije, a obuhvaća niz alata za snimanje i uređivanje fotografija uz pomoć umjetne inteligencije. Osmišljen je kako bi poboljšao svaki aspekt kreativnog izražavanja, a uključuje značajke noćne kamere - Nightography, uvećavanje fotografija - AI Zoom, snimanje usporenih videa - Instant Slow-mo te značajke poput Edit Suggestion, Generative Edit i Super High Dynamic Range (HDR).

Galaxy S10 serija bila je prva serija Samsung uređaja s integriranom umjetnom inteligencijom, s ciljem poboljšanja stvaranja sadržaja. Tada je umjetna inteligencija uključivala neuronske procesne jedinice (NPU) i skupove podataka velikih razmjera, dok danas S24 ProVisual Engine ima 112 AI modela, 28 puta više nego Galaxy S10, a 13 puta više NPU performansi koje omogućuju napredno Galaxy fotografsko iskustvo.

Optimizirano zumiranje s Quad Tele sustavom

Velika udaljenost može predstavljati prepreku kada želimo uhvatiti savršen trenutak za savršenu fotografiju. Primjerice, na dan mature kada želite zabilježiti uzbuđenje svoje kćeri, ali oklijevate zbog mogućnosti loše fotografije. Sa svestranim Quad Tele sustavom Galaxy S24 Ultre dobivate zumiranje optičke kvalitete pri bilo kojem povećanju do 10x, bez obzira koji objektiv ili način fotografiranja odaberete. Jednim zumiranjem možete uhvatiti nezaboravni trenutak vaše kćeri s diplomom u ruci.

Funkcije Quad Tele sistema

Istraživanja pokazuju da među korisnicima postoji velika potražnja za većom fleksibilnošću između raspona zumiranja od 3x i 10x. Quad Tele sistem stvoren je kako bi omogućio fotografije optičke kvalitete pri 2x, 3x, 5x, 10x zumiranju, ali i svakom koraku između. Korisnici mogu uživati u najboljoj fotografiji bez obzira o kolikoj se udaljenosti zumiranja radi, jer Samsung uređaji koriste različite tehnike i tehnologije kako bi postigli svaku razinu povećanja.

  • 2x & 10x – Za generiranje fotografije koja sadrži 2x zumiranje potrebno je tetra združivanje piksela, koje djeluje objedinjavanjem četiri manja piksela u jedan veći. Ova tehnika omogućuje da ProVisual Engine pretvori fotografiju od 200 MP u profinjenih 50 MP. Inteligentno izrezivanje dijela od 12 MP rezultira detaljnom fotografijom, 2x više zumiranom i izvedenom iz slike visoke rezolucije 1x zumiranja. Za optičku kvalitetu povećanja od 10x, slika od 50 MP se pri zumiranju od 5x smanjuje na 12MP, stvarajući fotografiju s 10x zumom i bogatim, jasnim detaljima. Uz pomoć umjetne inteligencije poboljšava se jasnoća fotografije, a u svakom koraku procesa snimanja primjenjuje se AI višestruka obrada kutova (MFP) kako bi se osigurale oštre, točne snimke.

  • 3x & 5x – Pri 3x i 5x zumiranju, Galaxy S24 Ultra koristi namjenske optičke leće. Zahvaljujući senzoru od 50 MP, dvostrukom većem od onog na prethodnim modelima, pri 5x zumiranju moguće je zabilježiti puno više detalja. Snimljene fotografije prikazuju se jasnije, čak i u noćnim uvjetima te s manje šuma zahvaljujući 60 % većim pikselima.

Poboljšani ISP – Izvrsno zumiranje temelji se na jasnoći prikazanog objekta, a Galaxy S24 u tome pomaže poboljšana obrada signala slike (ISP). Poboljšana obrada signala slike implementirana je na prednju i stražnju kameru, a na temelju elemenata na fotografiji analizira pojedine segmente kako bi sofisticirano uredila određene aspekte fotografije poput oštrine, tona kože i smanjenja šuma. ISP koji se temelji na hardveru koristi se za slike optičke kvalitete pri zumiranju od 2x, 3x i 5x. Nekoć se AI ISP primjenjivao samo na zumiranje od 30x i više, no sada je moguć na digitalnom zumiranju od 1x, 2x, 3x, 5x i više.

CONVERSATION