F Objavljen popis predavača prvog izdanja International Sinj Tourism Forum 2024. Croatia! - Totally Glamourous

Objavljen popis predavača prvog izdanja International Sinj Tourism Forum 2024. Croatia!

 

Prvi Forum o Budućnosti i održivosti turizma na području Mediterana održava se u Sinju od 18. do 20. travnja 2024.godine!

Održivost kao ključni element za budućnost Hrvatskog i Mediteranskog turizma!

Kako izgraditi održivu destinaciju u kojoj je lokalno stanovništvo zadovoljno? Što nam je sve potrebno da bi izbrendirali i marketinški promovirali održivu destinaciju? Turisti za svoj odmor sve više traže održive destinacije, netaknutu prirodu, gdje je pozicionirana Hrvatska na karti svjetskih održivih destinacija? Sve to i još više saznajte na prvom izdanju International Sinj Tourism Forum 2024. Croatia!

Za manje od tri mjeseca cijela europska i regionalna turistička industrija dolazi u Sinj na prvo izdanje International Sinj Tourism Forum 2024. Croatia.

Na četiri pozornice Foruma u tri dana održavanja prodefilirati će oko stotinjak predavača i panelista iz svih dijelova svijeta i Europe.

Impozantan broj predavača organizatori su objavili putem službenih društvenih mreža Foruma i izazvali oduševljenje među pripadnicima turističke industrije, koji će u Sinju po prvi puta imati priliku slušati svjetske stručnjake iz svijeta turizma, marketinga, odnosa s javnošću, ekologije, arhitekture i drugih srodnih područja djelovanja koja su usko vezana za turizam.

Kako organizatori ističu sami smisao International Sinj Tourism Forum 2024. Croatia je okupiti sve dionike turizma na jednom mjestu. Svi koji stvaraju turistički sadržaj izravno ili neizravno dijelom su turizma. Više od 50% Foruma je vezano za održivost, održivi eko turizam i izgradnju održive destinacije, dok je ostali dio Foruma osmišljen za stvaranje, kreiranje, marketing i brendiranje održivog turizma i turizma općenito. Na Forumu će sudjelovati i naši ugledni sportaši, organizatori sportskih manifestacija, organizatori glazbenih i kulturnih festivala iz regije, političari itd.

Kostarika uspješni primjer održivog turizma

Iz daleke Kostarike dolazi nam predavač Glenn Jampol koji je u svijetu održivog turizma jedan od najinspirativnijih svjetskih predavača. Svoju ljubav prema ekologiji i održivosti prenio je i na svoj hotel Finca Rosa Blanca koji je prema National Geographicu proglašen jednim od najboljih hotela u svijetu. Također je vlasnik ekološke plantaže kave u Kostarici, njegova kava proglašena je najboljom na svijetu. Gospodin Glenn je predsjednik Global Ecotourism Network udruženja pionira i praktičara ekoturizma, koji kroz svoj rad dijele svoje dugogodišnje iskustvo u praksi ekoturizma i održivog turizma, kako bi pomogli svima koji žele razviti ekoturizam i održivi turizam u svijetu.

Koji nas trendovi u turizmu očekuju?

Na Forumu ćete iz prve ruke moći saznati nove trendove iz područja turizma od eminentnog predavača Daniela Levina koji dolazi iz New Yorka, te je vlasnik agencije za istraživanje trendova Avant Guide Institute, koji će premijerno na Forumu iznijeti istraživanje o trendovima u turizmu na Mediteranu. Istraživanje je uključilo i Hrvatsku, te s nestrpljenjem očekujemo što nas to očekuje u budućnosti turizma.
Kandidat za Nobelovu nagradu dolazi u Sinj

Priznati i svjetski poznati stručnjak Slovenac sa stalnom adresom u Monte Carlu, dvostruki doktor znanosti Akademik prof.ddr.sc.hc. Milan Krajnc dolazi u Sinj sa zanimljivom temom o Mental health turizmu, što je novost na tržištu turizmu i naši sudionici će premijerno moći dobiti uvid u ovu vrstu turizma budućnosti. 2021. godine nominiran je za Nobelovu nagradu za ekonomiju na temu Nova ekonomija utemeljena na prirodnoj psihologiji.

Slovenia Green Destination

Nije nepoznanica da je Slovenija jedna od najrazvijenijih Green destinacija u regiji , mogli bi se usuditi i reći i u Europi. Kako je Slovenija postala prepoznatljiva u svijetu održivog turizma i što možemo naučiti iz njihovog primjera prezentirati će nam poznata slovenska predavačica Jana Apih, direktorica neprofitne ustanove Institute factory of Sustainable Tourism, GoodPlace.

Turska i zdravstveni turizam

Kako je Turska postala jedna od najprepoznatljivijih destinacija za zdravstveni turizam u svijetu? Što možemo naučiti iz turskog primjera? Koji su marketinški alati za promociju zdravstvenog turizma i strategija marketinga u turizmu? Donosi nam jedan od najutjecajnijih marketinških stručnjaka u Turskoj i Bliskom istoku , Omer Senguler. Vlasnik je Global Magic Brands, marketinške agencije koja je radila jedne od najpoznatijih kampanja za velike svjetske brendove.

Iz Ujedinjenog Kraljevstva dolazi nam predavačica Vicky Smith, vlasnica startup-a Earth Changers koji je u javnom glasovanju osvojio nagradu Travelmole UK Best Responsible Travel & Tourism Website, 2019.

Finkinja Kirsi Hyvarinen sa stalnom adresom u Crnoj Gori, vlasnica je HYVÄ Coaching & Consulting i dio je upravnog odbora Global Ecotourism Network. Iz Španjolske nam dolazi organizator Global Ecotourism forum| GEF2025 Barcelona , Xavier Cazorla Clarisó.

Jednu od najutjecajnijih američkih putopisnih novinarki Jennifer Rice, moći ćete poslušati na samom Forumu. Jennifer je poznata po svojim putopisnim kolumnama u The Washington Post-u, Vogue-u, The Wall Street Journal itd.

Najpoznatiji istraživač morskih pasa na Mediteranu gostuje u Sinju. Mladi istraživač morskih pasa Andrej A. Gajić osnivač je SharkLab Adria organizacije koja se bavi istraživanjem morskih pasa, raža i očuvanjem podmorja. Na Forumu će predavati na temu utjecaja masovnog turizma na podmorje Mediterana.

Uz sve navedene predavače na Forumu će sudjelovati i ddr. Tina Šegota , izvanredna profesorica na Fakultetu za turizam, Sveučilišta u Mariboru, dr. Aleksandra Gardašević – Slavuljica, međunarodna konzultantica za turizam i putovanja iz Crne Gore, Krešimir Macan, vlasnik PR agencije Manjgura, Rudi Grula , direktor TZ Međimurske županije, Hrvoje Bota, direktor tvrke Održivo d.o.o., Jan De Jong , vlasnik Webpower Adria, Stefan Stešević, predsjednik Montenegro Luxury Association, Emanuel Stojanov, brend konzultant, Dario Marčac, vlasnik agencije CREW i Miško Macolić Tomičić, vlasnik digitalne agencije Markething.

Iz organizacije najavljuju da će na Forumu sudjelovati još predavača, a cjelokupni program sa svim imenima biti će uskoro objavljen na službenoj web stranici Foruma https://sinjtourismforum.com/hr/

International Sinj Tourism Forum 2024. Croatia održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske i Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, a u organizaciji agencije za odnose s javnošću i event management Angelus Komunikacije, koja je u vlasništvu Marije Knežević Gusić sa sjedištem u Sinju.

International Sinj Tourism Forum 2024. okupiti će svjetske stručnjake iz područja turizma, održivosti, medija, marketinga, odnosa s javnošću, arhitekture, sporta, medicine, kulture i ekologije.

Budućnost i održivost turizma kao ključna tema prvog ISTF-a!

Tema prvog Sinj Tourism Foruma 2024. je „Budućnost i održivost turizma“, fokus je stavljen na Mediteranske zemlje.

Kao prvi Forum koji će se baviti problematikom održivosti Mediteranskog turizma privukli smo pažnju svjetskih medija i javnosti

Forum će donijeti nove spoznaje i rješenja za goruće probleme s kojima se turizam suočava, od masovnog turizma, do kako izgraditi i izbrendirati održivu i ekološki usmjerenu destinaciju, do toga koliko mediji utječu na sami odabir destinacije, sportaši u službi brendiranja destinacije itd. Donijeti će i nove smjernice za budući razvoj i ublažavanje posljedica kriznih situacija s kojima će se u budućnosti turizam suočavati, pošto je turizam osjetljiva grana i sve zemlje pokušavaju na različite načine pristupiti ublažavanju negativnih posljedica koje te krize sa sobom donose. Osim turističkog aspekta, International Sinj Tourism Forum ima i gospodarski aspekt, pošto će okupiti i investitore iz cijelog svijeta, koji traže nove mogućnosti i lokacije za ulaganje u održivi i eko turizam.

Jedinstvenost i posebnost Foruma je da se organizira u malom, a po mogućnostima organizacije konferencije velikog grada Sinja, u kojemu svi dionici turizma mogu uz ugodnu i ležernu atmosferu koju donosi grad u središtu Cetinske krajine dogovoriti poslove sa kolegama iz inozemstva.

Sinj postaje središte svjetskog turizma na tri dana održavanja International Sinj Tourism Forum 2024. Croatia

„Mali smo grad i logistički organizirati ovako složeni projekt je jednostavnije, jer je sve blizu i povezani smo sa velikim gradovima, što olakšava cijelu organizaciju. Relativno smo nova svjetska destinacija i sami naziv foruma izaziva dozu interesa, jer nismo centar hrvatskog turizma, gdje bi se očekivalo da se organizira ovako veliki Međunarodni forum. International Sinj Tourism Forum zamišljen je kao jedna velika pozornica na kojoj svi sudionici iz Europe i svijeta mogu odraditi kvalitetni networking i pronaći nove eventualne suradnike. Ono što je zanimljivost organizacije Foruma u Cetinskoj krajini je da osim predavanja, networkinga, sudionici mogu organizirati team building ili samostalne aktivnosti u predahu od predavanja, te se upoznati sa netaknutim ljepotama koje naš kraj nudi, kako bi se mogli kvalitetno i na svježem zraku pripremiti za nadolazeću turističku sezonu. Veliki interes svjetske i domaće javnosti iznenadio me na samom početku organizacije, nisam ni sama mogla vjerovati da radim veliki i značajni projekt koji će promijeniti budućnost ovog našeg lijepog i nadasve potencijalnog kraja. Gdje je najbolje govoriti o održivosti i ekološki usmjerenom turizmu od Cetinskog kraja, koji je ostao netaknut od masovnosti i betonizacije. Sinj i Cetinska krajina imaju ogromne mogućnosti za razvoj u Green, Eco, Održivu i 365 destinaciju, zbog svojeg geografskog položaja i netaknute prirode izvrsna smo destinacija za sve ljubitelje aktivnog i ekološki usmjerenog odmora, bez negativnih posljedica na okoliš! Ovaj veliki projekt zalog je za budućnost ovoga kraja. Ovo je jedinstvena prilika da u tri dana promoviramo svijetu cijeli Cetinski kraj i Republiku Hrvatsku!“, poručuje organizatorica Foruma, Marija Knežević Gusić .

CONVERSATION