F Phat Phillie kreirao hip-hop playlistu za Tidal i izbacio kolekciju za 30 godina Blackouta! - Totally Glamourous

Phat Phillie kreirao hip-hop playlistu za Tidal i izbacio kolekciju za 30 godina Blackouta!

 

Dugogodišnji hrvatski DJ i promotor, hip-hop aktivist i povjesničar Filip Ivelja, poznatiji kao Phat Phillie, ponovno je uspješno realizirao suradnju s jednom od najvećih svjetskih streaming platformi, TIDAL. Udružili su snage kako bi pružili jedinstvenu glazbenu kompilaciju u obliku “West Coast Deep Cuts“ ekskluzivne TIDAL playliste. Ova opširna zbirka hip-hopa sa zapadne obale SAD-a a sadrži više od 90 pomno odabranih glazbenih uradaka koji savršeno prikazuju različite karakteristike West Coast zvuka lišenog top 10 uspješnica koje su ionako stalno u rotaciji. Osim manje poznatih pjesama velikih izvođača poput Dr. Drea, Ice Cubea i Snoop Dogga, “West Coast Deep Cuts“ sadrži uratke mnogih drugih sjajnih izvođača kao što su Lootpack, Self Scientific, MC Breeze, King T, CPO, Rodney O & Joe Cooley. Njihov globalni utjecaj možda nije bio na razini grupa poput N.W.A. i Cypress Hill, ali su unatoč tome ostali važan dio povijesti West Coast hip-hopa. “West Coast Deep Cuts“ poslušajte ovdje.

Inače ovo je Phillijeva druga službena playlista za TIDAL, nakon što je svojim nepresušnim glazbenim znanjem odabrao zbirku hip-hopa s istočne obale SAD-a iz devedesetih godina. Prigoda stvaranja te playliste bila je prošlogodišnje globalno obilježavanje pedesetog rođendana hip-hop kulture. Playlistu možete poslušati ovdje.

Osim 50 godina hip-hopa, 2023. je označila i 30 godina Philliejeve Blackout organizacije, svjetski priznate glazbene platforme koja je još 90-ih godina u regiju počela dovoditi najveće svjetske zvijezde i omogućila stvaranje hrvatske hip-hop scene kroz objavljivanje glazbenih albuma, organiziranje koncerata i partija, te angažmanom u obliku emisije na kultnom Radiju 101. Blackout je 30. rođendan proslavio brojnim događanjima u regiji i inozemstvu, kao i limitiranom “Blackout 30“ kolekcijom odjeće, realizirane u suradnji sa sarajevskim street-wear brendom Revolt Clothing. Za promotivni photoshoot “Blackout 30“ kolekcije, Phat Phillieju se pridružio brooklynški reper i član legendarne Gang Starr formacije, Jeru The Damaja.

Više o kolekciji potražite na blackouthiphop.com i revolt.ba

CONVERSATION