F Poliklinika Salvea donirala pedijatrijske preglede Caritasovoj Kući ljubavi - Totally Glamourous

Poliklinika Salvea donirala pedijatrijske preglede Caritasovoj Kući ljubavi

Pedijatrijska poliklinika Salvea donirala je u siječnju sistematske preglede svim štićenicima Kući ljubavi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije te i u ostatku 2024. godine nastavlja s aktivnom brigu o njihovu zdravlju. Osim pregleda djece smještene u ovom domu, tim liječnika i medicinskih sestara Salvee organizirao je u dva navrata i seriju edukacija za stručno medicinsko osoblje Kuće ljubavi. Poliklinika Salvea s radom je započela krajem studenog prošle godine i ubrzo se profilirala u pedijatrijsku ustanovu koja od samih početaka i organizacijski i medicinski njeguje holistički pristup dječjem zdravlju te kroz stručan rad s pacijentima nastoji formirati temelje zdravog odrastanja.

Projekt donacije održan je u nekoliko etapa u tijeku siječnja, a stručni tim liječnika Salvee, kojem se pridružio i prof. dr. Milivoj Jovančević, jedan od najuglednijih hrvatskih pedijatara, pregledao je svu djecu smještenu u ovoj ustanovi. Stručno osoblje doma odradilo je edukaciju iz područja hitnih intervencija, povišene temperature, probavnih smetnji te ostalih područja koja im trebaju u svakodnevnom radu s djecom.

Cilj Poliklinike Salvea jest omogućiti obiteljima dostupnost najkvalitetnijih usluga holističkog pristupa liječenju svakog djeteta, no zaposlenici poliklinike vjeruju kako najkvalitetniju zdravstvenu skrb zaslužuju i najranjiviji mališani koji ne žive s vlastitim obiteljima. Stoga su u Salvei otišli korak dalje te odlučili donirati preglede jednoj od ustanova koja se bori za dobrobit najmanjih i najugroženijih članova društva. Uz liječnike pedijatre Moniku Aćimović, Antu Mazalina i Milivoja Jovančevića, pedijatrijske medicinske sestre Marinu Yates i Bernardicu Pavlić Pračić, Kuću ljubavi posjetila je i Marija Bošnjak, izvršna direktorica Poliklinike Salvea.

Empatičnost i posvećenost izrazito su bitne vrijednosti u Poliklinici Salvea, kako u međusobnim odnosima unutar tima, tako i individualno prema svakom našem pacijentu. Dobrobit pacijenta kojeg stavljamo u fokus svih naših aktivnosti htjeli smo iskazati i prema mališanima bez roditeljske skrbi, koji na žalost nemaju pristup ovakvoj razini pedijatrijske skrbi te im dati sve što je i s ljudske i sa stručne strane u našoj mogućnosti da im pomognemo. Sretni smo što smo našom medicinskom ekspertizom pomogli Kući ljubavi i omogućili mališanima zdravije odrastanje“, izjavila je tim povodom Marija Bošnjak.

Kuća ljubavi ima smještajne kapacitete za 30 korisnika, a trenutačno pruža skrb jednoj trudnici, 16 mališana i četirima majkama s bebama. U ime Kuće ljubavi zahvalila je voditeljica Maja Baljak.

Zdravstvena skrb naših korisnika nam je vrlo važna kako bismo im osigurali pravilan rast i razvoj te olakšali poteškoće s kojima se susreću. Ova donacija dječje poliklinike Salvea u obliku potpunih sistematskih pregleda za svu djecu koja su smještena u Kući omogućila nam je da naša skrb i njega korisnika budu još kvalitetnije. Također, u sklopu donacije liječnici i medicinske sestre poliklinike Salvea održali su edukacije za zdravstveno i nezdravstveno osoblje u Kući ljubavi kako bismo mogli točno i pravovremeno reagirati na hitna medicinska stanja. Time našim zaposlenicima podižemo razinu stručnosti u radu, a našim korisnicima povećavamo sigurnost''.

Zapratite nas na našim društvenim mrežama, Instagram Poliklinika Salvea i Facebook Poliklinika Salvea

CONVERSATION