F Samsung dobio certifikat za smanjenje ugljičnog otiska proizvoda organizacije TÜV Rheinland za Neo QLED, OLED i Lifestyle TV uređaje za 2024. godinu - Totally Glamourous

Samsung dobio certifikat za smanjenje ugljičnog otiska proizvoda organizacije TÜV Rheinland za Neo QLED, OLED i Lifestyle TV uređaje za 2024. godinu

 

Tvrtka Samsung objavila je da je osam serija proizvoda1 Neo QLED 4K i 8K, OLED i The Frame linija za 2024. godinu dobilo certifikat za smanjenje ugljičnog otiska proizvoda koji dodjeljuje TÜV Rheinland, nezavisna međunarodna organizacija za testiranje, provjeru i certifikaciju. Ovaj certifikat potvrđuje smanjenje ugljičnog otiska ovih proizvoda u odnosu na prošlogodišnje modele i služi kao dokaz napora tvrtke da iz godine u godinu smanjuje emisije ugljika.

Kao vodeći svjetski proizvođač televizora, naša je odgovornost stvarati proizvode koji redefiniraju mogućnosti TV uređaja i unaprjeđuju napore održivosti.", istaknuo je Yongjae Kim, izvršni potpredsjednik odjela za vizualne prikaze tvrtke Samsung Electronics.

Čestitamo tvrtki Samsung Electronics. Dodjela certifikata za smanjenje ugljičnog otiska pokazuje predanost tvrtke Samsung održivosti okoliša i stvarnim naporima za smanjenje emisija ugljika i borbu protiv klimatskih promjena“, rekao je Frank Holzmann, globalni potpredsjednik sektora električne energije u TÜV Rheinland. „Ovo priznanje će svakako unaprijediti reputaciju branda i povjerenje korisnika,ime će se dodatno učvrstiti pozicija tvrtke kao predvodnika svjetskog tržišta elektronike.

TÜV Rheinland je procijenio emisije stakleničkih plinova za Samsung TV proizvode tijekom njihovog životnog ciklusa - od proizvodnje, prijevoza i upotrebe do odlaganja, sukladno međunarodno priznatim standardima poput ISO 14067 i ISO 14064-4, kao i standardu TÜV Rheinland 2 PfG Q2880/09.23 same organizacije. Potvrđeno je da svih osam serija TV uređaja ispunjava zahtjeve standarda organizacije TÜV Rheinland za smanjenje ugljičnog otiska. Novocertificirani proizvodi uključuju dvije Neo QLED 8K serije, tri Neo QLED 4K serije, dvije OLED serije i jednu The Frame seriju.

Osim certifikacije proizvoda, odjel za vizualne prikaze tvrtke Samsung dobio je prvi TÜV Rheinland certifikat za metodu izračuna ugljičnog otiska proizvoda u industriji prikaza i potrošačke elektronike. Ova certifikacija mjeri i upravlja emisijama stakleničkih plinova tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda, prikupljajući i analizirajući podatke u skladu s upravnim propisima i propisanim izvršnim priručnicima za izračun emisija stakleničkih plinova te osigurava transparentne i reproduktivne rezultate.

Samsung nastavlja s radom na smanjenju ekološkog utjecaja svojih proizvoda te planira steći certifikate za ugljični otisak proizvoda i smanjenje ugljičnog otiska proizvoda za više od 60 modela u 2024. godini, uključujući nove soundbar zvučnike. S ovim rezultatom smanjenja ugljičnog otiska i izvješćem o analizi osam serija proizvoda, Samsung je još uvjereniji u jasan smjer razvoja i dizajniranja nove generacije dekarboniziranih TV uređaja.

Ovaj certifikat nadovezuje se na prethodna priznanja tvrtke Samsung o naporima u području održivosti. Tvrtka je 2021. godine dobila svoj prvi certifikat za smanjenje CO2 organizacije Carbon Trust za Neo QLED 4K i televizore veće rezolucije. U 2022. godini, 11 modela televizora i pet monitora i signage proizvoda dobilo je certifikat za smanjenje CO2, a nedavno je 24 modela iz linije za 2023. godinu dobilo certifikate organizacija Carbon Trust i TÜV Rheinland.

Za više informacija o Samsung liniji TV uređaja za 2024. godinu, posjetite www.samsung.hr

CONVERSATION