F Samsung na ISE 2024 sajmu predstavio naprednu povezanost kroz SmartThings za B2B zaslone - Totally Glamourous

Samsung na ISE 2024 sajmu predstavio naprednu povezanost kroz SmartThings za B2B zaslone

 

Samsung na događaju demonstrira nadolazeću hiperpovezivost za poslovne zaslone, kao i novi 'WAD' interaktivni zaslon s Google EDLA certifikatom

Tvrtka Samsung prikazala je na Integrated Systems Europe (ISE) 2024 sajmu u Barceloni kako SmartThings aplikacija unaprjeđuje svoje B2B zaslone s ciljem oblikovanja buduće poslovne povezivosti. Tvrtka Samsung svojom izložbom “SmartThings for Business naglašava nova poboljšanja, koja će ponuditi najsuvremenija internet-of-things (IoT) platforma, kao i predanost tvrtke pružanju povezanije digitalne signalizacije i jednostavnije kontrole u svim industrijama.

U komercijalnom sektoru zaslona gdje je operativna učinkovitost ključna, Samsung digitalna signalizacija koristi SmartThings za isporuku povezivosti sljedeće generacije i značajki organizacijama svih veličina. Ovo daljnje širenje ekosustava SmartThings poslužit će poboljšanju iskustava za korisnike i partnere iz raznih industrija”, rekao je SW Yong, predsjednik i voditelj odjela Visual Display Business u Samsung Electronics.

Kako tvrtke mogu iskoristiti povezanu tehnologiju kroz SmartThings - od pametne trgovine do pametnog ureda

Na događaju, Samsung je prikazao kako SmartThings omogućuje vlasnicima tvrtki da iskoriste svoju digitalnu signalizaciju za povezivanje i stjecanje veće kontrole nad svojim pametnim uređajima u različitim okruženjima. Nudeći značajku povezivanja SmartThings komercijalnim zaslonima kao što su Smart Signage i hotelski televizori, korisnici mogu iskusiti pogodnost hiperpovezivanja u svojim poslovnim okruženjima. Ove promjene će uključivati Samsung pametne uređaje, kao i druge uređaje koji podržavaju najnovije IoT specifikacije u industriji, Matter i Home Connectivity Alliance (HCA).

Kroz primjenu aplikacije SmartThings u različitim poslovnim okruženjima, Samsung doprinosi učinkovitijem upravljanju prostorom i energijom pretvarajući poslovna mjesta u međusobno povezane i pametne prostore. Ova poboljšanja osmišljena su kako bi koristila svim vrstama poslovnih korisnika, od vlasnika malih i srednjih tvrtki do velikih korporacija. Primjeri pametnih prostora — uključujući pametnu trgovinu, pametni ured i pametni hotel — izloženi su na Samsung štandu na ISE 2024.

Sa značajkom Routines, korisnici mogu stvoriti željena okruženja unaprijed postavljajući optimalnu rasvjetu, temperaturu, vlažnost i kvalitetu zraka te ih jednostavno održavati uz automatizirano upravljanje prostorom. Na primjer, pametna trgovina može automatski uključiti i isključiti napajanje kako bi uskladila ploče s jelovnicima i rasvjetu s radnim satima.

Dodatno, SmartThings AI Energy način rada pomaže vlasnicima tvrtki da ostanu ekološki osviješteni, smanjujući potrošnju energije učinkovitim upravljanjem imovine i naprednim nadzorom, poput isključivanja povezanih uređaja ili prigušivanja svjetla tijekom dana, ovisno o potrošnji energije, popunjenosti i vremenu.

Kako bi zadovoljio različite potrebe B2B korisnika, Samsung je proširio SmartThings Enterprise API1 za vlasnike tvrtki. Iskorištavanjem API-ja korisnici mogu jednostavno povezati SmartThings s vlastitim sustavom upravljanja i stvoriti prilagođeno rješenje optimizirano za različite scenarije ili nadzorne ploče s informacijama koje žele. Prilagodljiv ekosustav osigurava besprijekornu povezanost širokog spektra uređaja i povećava pouzdanost tog sustava. Zasebna aplikacija za instalatere također olakšava proces instalacije, obraćajući pozornost na jedinstvene potrebe B2B korisnika s različitim vlasnicima uređaja.

Kada je u pitanju hotel ili konferencijska soba, gdje vlasnik uređaja i korisnik mogu biti različiti, vlasnik uređaja može generirati web URL za dijeljenje značajki SmartThings s krajnjim korisnicima. Na ovaj način gosti hotela i korisnici konferencijske sobe mogu jednostavno uživati u iskustvu SmartThings platfrome bez potrebe za instaliranjem dodatne aplikacije. Vlasnik uređaja također može odrediti korištenje autorizacije i trajanje povezanog uređaja prilikom generiranja web URL-a.

Označavajući značajan korak naprijed u povezanoj tehnologiji za tvrtke, SmartThings for Business bit će globalno dostupan tijekom prve polovice 2024. godine. Platforma će otvoriti nove mogućnosti za učinkovito, pametno upravljanje raznim uređajima u svim industrijama, nudeći prilagođena i inteligentna rješenja za upravljanje koja zadovoljavaju jedinstvene potrebe različitih poslovnih okruženja.

Novi interaktivni Samsung zaslon koristi pristup Google Play aplikacijama i Google uslugama za neograničene mogućnosti edukacije

Tijekom ISE 2024, Samsung je također predstavio svoj prvi Google Enterprise Devices Licensing Agreement (EDLA) certificirani2 interaktivni zaslon (model naziva: WAD) čije se lansiranje očekuje u prvoj polovici 2024. godine. WAD seriju pokreće Android™ 13, a dostupna je u modelima od 65, 75 i 86 inča — pruža besprijekorno i intuitivno iskustvo učenja kako za nastavnike tako i za učenike.

WAD serija nudi interaktivno iskustvo u učionici s nizom edukacijskih alata. Pruža pristup brojnim edukacijskim aplikacijama putem Google Play-a, omogućavajući pritom pristup raznim Google uslugama, poput Google Classroom i Google Drive. Interaktivni zaslon ima izgled i dojam velikog tableta s poznatim i intuitivnim korisničkim sučeljem (UI).

Radujemo se što donosimo više uređaja s certifikatom Android EDLA kroz naše partnerstvo s tvrtkom Samsung Electronics, proširujući doseg Androida izvan korisnika na škole i tvrtke", rekao je Scott Porter, izvršni direktor Android Chrome Enterprise Partnerships u Googleu. „Radujemo se nastavku suradnje s tvrtkom Samsung kako bismo nastavili pružati inovativna rješenja zaslona za učionice."

WAD serija pažljivo je projektirana kako bi zadovoljila različite sigurnosne i pouzdane zahtjeve u obrazovnim okruženjima. Zaslon nudi poboljšanu zaštitu3 tijekom električnih udara ili visoke vlage, koristeći razne tehničke mjere, uključujući kondenzator od 500V (DC) za trenutačno apsorbiranje visokog napona do 500V i stakleni osigurač za sprječavanje oštećenja. WAD serija također primjenjuje ljepilo protiv vlage na kritična područja čipa kako bi izdržala vlažne uvjete, čineći je vrijednim alatom za škole smještene na područjima s visokom vlagom ili kišnim klimama.

Osim toga, rješenje za upravljanje uređajima (DMS) omogućuje daljinsko praćenje i upravljanje prikazima u učionici čak i kada dođe do nepredviđenih okolnosti, povećavajući praktičnost u obrazovnim okruženjima. Pomoću Advanced Messaging značajke, zasloni mogu odmah slati važne poruke diljem kampusa, učionica i javnih prostora. Hitne komunikacije također se mogu prikazati na interaktivnim bijelim pločama, kako bi učenici i osoblje bili obaviješteni u stvarnom vremenu.

Također, serija uključuje opcionalni priključak za Wi-Fi® modul, prilagođen naprednim sigurnosnim zahtjevima različitih sektora.

WAD serija dizajnirana je s optimizacijom učenja kao ključnim prioritetom. Pruža prirodno iskustvo pisanja pomoću infracrvenog (IR) dodira i podržava do 40 simultanih točaka dodira. Tanak dizajn nastavnicima omogućuje praktičnije pomicanje uređaja, a značajke poput Multi Window načina rada omogućavaju im upravljanje više prozora unutar sučelja. Tu je i USB-C priključak 3-u-1 koji pojednostavljuje povezivanje i omogućuje punjenje povezanih uređaja do 65W, uz HDMI izlaz koji olakšava dijeljenje sadržaja. Radi poboljšane praktičnosti, serija dolazi i s prednjim stereo zvučnikom, držačem za olovku i ručkom.

U suradnji s tvrtkom Cisco predstavljen 105” 5K Smart Signage optimiziran za hibridno radno iskustvo

Samsung je također najavio prošireno partnerstvo uz Cisco kako bi pružio poboljšana iskustva suradnje za radnike koji rade hibridno. Kao dio ove nove suradnje, Samsung je predstavio svoj novi 105”, 21:9 Smart Signage model QPD-5K koji je kompatibilan s Cisco Room Kit EQ, koji je certificiran za Microsoft Teams.

Novo predstavljeni Samsung model QPD-5K od 105 inča dolazi s 5K4 rezolucijom i omjerom stranica 21:9. Pruža intuitivno, ali prirodno iskustvo video konferencija idealno za hibridne radne prostore. QPD-5K kompatibilan je s Cisco Room Bar i Room Kit serijama, stvarajući učinkovito okruženje za sastanke integriranjem kamere, zvuka i svih drugih mogućnosti potrebnih za video konferencije.

Ušli smo u novo doba u kojem je hibridni rad sastavni dio radnog iskustva. Zaposlenici jednostavno moraju imati punu funkcionalnost dok rade online", rekao je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik poslovanja vizualnih prikaza u Samsung Electronicsu. „Naše partnerstvo s Ciscoom korisnicima pruža pristupačno radno okruženje, a središte toga je naš 105-inčni QPD-5K zaslon koji korisnicima daje osjećaj da sjede u istoj prostoriji s kolegama."

Povezivanjem uređaja za video konferencije certificiranih za Microsoft Teams, poput Cisco RoomOS-powered sustava5, model QPD-5K s omjerom 21:9 optimizira Front Row iskustvo, inkluzivni raspored za Microsoft Teams sobe. Osigurava da se svi sudionici, bili oni udaljeni ili prisutni, osjećaju jednako prisutni i uključeni u raspravu.

U današnjem dobu hibridnog rada, bitno je da se radni prostori preoblikuju kako bi omogućili izvrsnu suradnju. To znači opremanje konferencijskih soba pametnim videosustavima dizajniranim da pruže uranjajuća iskustva suradnje svim sudionicima, bez obzira na njihovu lokaciju", rekao je Jeetu Patel, izvršni potpredsjednik i generalni direktor za sigurnost i suradnju u tvrtki Cisco. „Kroz naše partnerstvo s predvodnicima industrije, pružamo nešto što nazivamo Distance Zero, eliminirajući iskustva drugog reda bez obzira na to gdje radite."

Nudeći panoramski pogled, QPD-5K zaslon pruža hiperrealistično i uranjajuće vizualno iskustvo u kontrolnim sobama, učionicama i sobama za sastanke. Podržava prikaz više prozora za prikazivanje više informacija i pokreće ga Tizen OS za optimiziranu izvedbu web usluga i vodeću trajnost u industriji.

Korisnici također mogu iskoristiti iskustvo video konferencija s dva zaslona povezivanjem dva Samsung 4K UHD Smart Signage zaslona s najnovijim rješenjem tvrtke Cisco, Cisco Room Kit EQX. Ova značajka dostupna je na modelima QHC, QMC i QBC veličina od 65 do 75 inča. Ukratko, partnerstvo s Ciscoom postavlja novi standard za potpuno skalabilna, upravljiva i sigurna rješenja za svaki prostor za sastanke u uredu budućnosti.

Samsung predstavlja Transparent Micro LED u Europi

Na ISE 2024, Samsung je prvi put predstavio Transparentni MICRO LED u Europi, revolucionarnu inovaciju koja je globalno predstavljena na sajmu CES 2024. Ova napredna tehnologija postavlja novi standard na tržištu komercijalnih zaslona svojom iznimnom propusnošću i jasnoćom, ističući izuzetno maleni MICRO LED čip i precizan proizvodni proces koji eliminira obrube i lomljenje svjetlosti. Transparentni MICRO LED može se prilagoditi bilo kojoj veličini ili omjeru, pružajući dodatnu razinu prilagodbe za korisnike.

Ova tehnologija namjerava revolucionirati maloprodajne i izložbene prostore, prikazujući istodobno važne informacije dok pruža pogled na stvarne proizvode ili stvara jedinstvenu atmosferu putem svoje transparentne površine. Ona predstavlja nove primjene i ponovno širi granice iskustva zaslona.

Od predstavljanja The Wall-a 2018. godine — modularnog komercijalnog zaslona s MICRO LED tehnologijom koja nije ograničena veličinom, rezolucijom ili oblikom — Samsung je bio predvodnik u tehnologiji LED zaslona. Vodstvo tvrtke Samsung u tehnologiji, kao i njezino umijeće, vidljivo je u ultra-fine razmaku piksela i specijaliziranim aplikacijama u virtualnoj proizvodnji, nastavljajući istraživanje beskrajne mogućnosti vrhunske tehnologije zaslona.

1 Sučelje za programiranje aplikacija (API) je softverski posrednik koji aplikacijama omogućuje međusobnu komunikaciju.

2 Enterprise Devices Licensing Agreement (EDLA) je Googleov program certifikacije za Android uređaje. Cilj mu je pomoći proizvođačima u ponudi uređaja s ugrađenim Googleovim mobilnim uslugama, osigurati kompatibilnost uređaja s Googleovim uslugama i aplikacijama te poboljšati sigurnosne značajke Android uređaja.

3 Tvrdnje o poboljšanoj zaštiti od prenapona i vlage za seriju WAD temelje se na internom Samsung testiranju u skladu sa strogim standardima kvalitete tvrtke namijenjenim sprječavanju oštećenja uzrokovanih neočekivanim fluktuacijama snage i kvarova povezanih s vlagom.

4 5120 x 2160 piksela.

5 RoomOS je otvoreni operativni sustav koji pokreće Cisco uređaje za suradnju.

Google, Android, Google Play i Google Drive zaštitni su znakovi tvrtke Google LLC.

CONVERSATION