F Zalando otvara prijave za Visionary nagradu SS25 na Copenhagen Fashion Weeku - Totally Glamourous

Zalando otvara prijave za Visionary nagradu SS25 na Copenhagen Fashion Weeku

 

Zalando, vodeća europska destinacija e-trgovine za modu i stil života, poziva modne dizajnere da se prijave za Zalando Visionary Award SS25 na Tjednu mode u Copenhagenu. Prijave se otvaraju 12. veljače, a rok za prijavu je do kraja svibnja. Promičući kreativu budućnosti, nagrada poziva dizajnere da pokažu svoju predanost kreativnosti i dizajnu, inovacijama i pozitivnom društvenom utjecaju, podržavajući ih da ostvare značajne promjene u modnoj industriji.

Da bi bili kvalificirani za nagradu, natjecatelji trebaju demonstrirati kako izazivaju promjene u jednoj ili više sljedećih sfera, uz ispunjavanje održivih zahtjeva Copenhagen Fashion Weeka:

  • Kreativnost i dizajn: pružanje iznimne vizualne estetike koja odražava identitet i jedinstvenost brenda, stvorena od koncepta do stvarnosti kroz dizajn, uzorke, i tekstil, istovremeno uhvativši duh vremena.

  • Društveni utjecaj: promicanje raznolikosti, jednakosti i uključenosti unutar tvrtke, marketinških kampanja i asortimana. Sudjelovanje u značajnim razgovorima, primjerice pridonoseći društvenim problematikama, zagovaranjem transparentnosti ili jačanjem različitih zajednica.

  • Inovacije: korištenje i promicanje inovativnih tehnika proizvodnje za stvaranje naprednih kolekcija. Inovativne proizvodne tehnike mogu uključivati pronalaženje novih materijala, uvodjenje novih tehnika bojanja i uključivanje cutting-edge tehnologije prikazujući budućnost mode.

Pobjednika će odabrati međunarodni žiri sastavljen od lidera industrije, predstavnika Zalanda i članova odbora Copenhagen Fashion Week showa. Pobjednički brend bit će uvršten u raspored revija CPHFW za SS25, koji će se održati u kolovozu 2024., i primit će nagradu od 50.000 eura, kao i financijsku podršku za produkciju revije.

Lena Sophie Röper, direktorica odjela za dizajn i luksuz u Zalandu izjavila je: “Kroz Zalando Visionary Award želimo istaknuti one koji pozitivno doprinose modnoj industriji. Uvijek me inspirira koliko su inovativni i progresivni rezultati svake godine. To pokazuje koliko prostora postoji za pozitivne promjene u industriji, a mi smo predani vođenju tih promjena naprijed ovom nagradom. Radujem se vidjeti kako će brendovi izazvati sami sebe ove SS25 sezone.”

Nakon osvajanja Visionary nagrade za SS24, Zalando je ovog tjedna ponovno surađivao s Paolinom Russo kako bi predstavio dugoočekivanu novu kolekciju brenda kupcima i stručnjacima industrije, uključujući prezentaciju i izvedbu Esbena Weilea Kjæra.

Za više informacija o nagradi i prijavama posjetite copenhagenfashionweek.com

CONVERSATION