F Znanost potvrđuje: parovi koji se smiju zajedno, ostaju zajedno - Totally Glamourous

Znanost potvrđuje: parovi koji se smiju zajedno, ostaju zajedno

 

U redu, zaljubljeni golupčići, pripremite se za putovanje u svijet gdje smijeh nije samo najbolji lijek; on je i ultimativni ljubavni napitak! Intimnost i smijeh idu ruku pod ruku, čineći dinamični duo. LELO istražuje znanstvenu stranu važnosti smijeha u intimnim odnosima. Zaboravite ljubavna pisama ili večere uz svijeće - pravi ključ snažne i ispunjavajuće veze skriven je u čaroliji kemijskog koktela izazvanog smijehom.

Znanost iza svega

Sada, razjasnimo o čemu se točno radi i zašto je smijeh najbolji ljubavni napitak. Kad se smijete, vaš mozak ispušta koktel kemikalija za dobro raspoloženje, uključujući dopamin i endorfine. Ovaj fiziološki odgovor stvara osjećaj sreće i povezanosti među partnerima, postavljajući temelje za otpornu i ispunjavajuću vezu. Dijeljenje smijeha je poput ljubavnog napitka koji stvara jaču vezu od bilo koje slatke tekstualne poruke.

Znanost dokazuje da izreka ‘’on me nasmijava’’ doista djeluje kao valjana strategija za pronalaženje seksualnih partnera. Da stvar bude još zanimljivija, ta izreka potvrđuje činjenicu da žene aktivno biraju smiješne muškarce. S druge strane, muškarci traže partnerice s dobrim smislom za humor, no i one koje se smiju na njihove šale. Drugo istraživanje pokazuje da postoji izravna povezanost nečijeg smisla za humor i broja orgazma koje doživi ta osoba. Ovo istraživanje se fokusiralo na humor kao daleko manje opipljivu i više subjektivnu karakteristiku.

Dobrobiti smijeha (osim mišićavih trbušnjaka)

Dakle, što je toliko privlačno kod smiješnih ljudi? S jedne strane, humor ukazuje na društvenu i ugodnu osobnost. Također, umanjuje napetost udvaranja koje prethodi seksu i mnogo je zdravija opcija od alkohola, koji smo skloni koristiti u istu svrhu. Humor je jednostavno magnet - pomaže nam ispuniti život veselim trenutcima. Znamo koliko život katkad zna biti sumoran, tako da je prirodno da ga želimo provesti uz ljude koji nam mogu uljepšati dane.

Smijeh također ima nekoliko dobrobiti za um i tijelo, uključujući:

  • Smanjenje stresa i tjeskobe pomažući u ublažavanju napetosti i snižavanju hormona stresa.

  • Jačanje imunološkog sustava povećanjem proizvodnje imunoloških stanica i antitijela.

  • Poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja poticanjem protoka krvi i općenito smanjenjem rizika od srčanih bolesti (što također izravno poboljšava vašu izvedbu u krevetu).

  • Podizanje raspoloženja i ublažavanje boli stimuliranjem proizvodnje endorfina, prirodnih tjelesnih lijekova protiv bolova, i otpuštanjem kemikalija u mozgu, kao što su dopamin i serotonin.

Probijanje leda sa seks igračkom

Kako biste se zajedno u potpunosti opustili i nasmijali, iznenadite partnera s nečim novim što niste probali, recimo novom seks igračkom. Budimo realni, ponekad seks igračke dolaze uz kompleksan korisnički priručnik koji nije uvijek kristalno jasan. Zamislite ovo poput zajedničkog sastavljanja IKEA namještaja, samo što je ova varijanta mnogo zabavnija i ugodnija. Smijeh koji uslijedi može stvoriti ugodnu atmosferu, pretvarajući običnu noć u nezaboravnu avanturu.

Ne radi se samo o fizičkom užitku; radi se o međusobnom istraživanju razigranog duha i smisla za humor. U tom kontekstu, dobro odabrana seks igračka može se promatrati ne samo kao dodatak, već i kao alat za poboljšanje cjelokupnog iskustva i produbljivanje veze među partnerima. Preporučujemo da isprobate neke od LELO igračaka za parove, koje će vam omogućiti da se opustite i istražite nove dimenzije intimnosti.

Prihvatite komične trenutke, dijelite šale i dopustite da vas smijeh vodi prema zajedničkom užitku. Humor podrazumijeva puno vrijednih vještina koje su poželjne ne samo u spavaćoj sobi nego i izvan nje. I dok istraživanja pokazuju samo korelacije, a ne uzročne veze, sa sigurnošću se može reći da su oni s izraženim smislom za humor bolji partneri, bez obzira na spol ili seksualnost. Uostalom, par koji se smije zajedno ostaje zajedno, stvarajući vezu koja je neraskidiva i naprosto urnebesna.

CONVERSATION