F Hrvatska na čelu 27 zemalja EU u utrci za 4,5 milijuna eura iz Mastercardovog Inovacijskog fonda Strive EU - Totally Glamourous

Hrvatska na čelu 27 zemalja EU u utrci za 4,5 milijuna eura iz Mastercardovog Inovacijskog fonda Strive EU

 

Hrvatska se među svim članicama Europske unije istaknula kao lider u broju prijava za Mastercardov Inovacijski fond Strive EU, inicijativu usmjerenu na unapređenje kapaciteta malih europskih poduzeća za digitalnu transformaciju.

U okviru fonda dostupno je ukupno 4,5 milijuna eura, a startupi, etablirane tvrtke te neprofitne i druge organizacije s manje od 10 zaposlenih imaju priliku za financijsku injekciju do 500.000 eura po projektu. Podrška uključuje ne samo kapital, već i tehničku pomoć te pristup mreži mentorstva.

Potpore će biti dodijeljene za projekte u područjima kao što su kibernetička sigurnost, embedded finance, umjetna inteligencija i održivost, s ciljem jačanja digitalne ekonomije.

Dvadeset najperspektivnijih projekata primit će sredstva u iznosima od 100.000 do 500.000 eura, pri čemu će oni s podrškom od 250.000 eura ili više trebati osigurati minimalno 10% sufinanciranja“, istaknula je Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj. „Naše zauzimanje vodećeg mjesta u broju prijava potvrđuje inovativnost i dinamičnost hrvatskog poduzetničkog sektora, kao i njegovu posvećenost izgradnji održivog razvoja.“

Krajnji rok za podnošenje prijava je 11. ožujka 2024. Detalji o procesu prijave dostupni su na https://strivecommunity.org/innovation-fund-eu. Evaluacija prijava zakazana je za lipanj, a objava finalnih dobitnika za studeni 2024.

CONVERSATION