F Kultni zagrebački Nicolas Concept Store otvorio je vrata novouređenog prostora i dokazao kako je održivost uvijek u modi - Totally Glamourous

Kultni zagrebački Nicolas Concept Store otvorio je vrata novouređenog prostora i dokazao kako je održivost uvijek u modi

 

Nicolas Concept Store, vodeća destinacija za ljubitelje mode i dizajna, predstavio je novi, održivi izgled interijera koji na prvi pogled očarava svojom jednostavnošću i čistim linijama. Međutim, ono što ga čini zaista posebnim jest njegova predanost održivosti.

Talentirana arhitektica Maja Merlić vješto je iskoristila originalne stropne grede stare 90 godina, a stalci za odjeću izrađeni su od prirodnih materijala poput žutice i nerafinirane kože. Ovi ručno kreirani detalji ne samo da dodaju estetsku vrijednost, već i naglašavaju ekološku svijest i autentičnost ovog impresivnog interijera.

Uz naglasak na održivosti, prostor je obogaćen detaljima poput živog drva masline i stolova od sirovog, neobrađenog metala, ističući njegovu privrženost prirodi i autentičnosti. Suradnja sa trgovinom, galerijom i knjižarom Selectedd dodatno je obogatila ponudu Nicolas Concept Storea s komadima poput statement stolova i stolica, keramike, mirisa za prostor te jedinstvenih knjiga izdavačkih kuća Phaidon i Kinfolk. Osim mode i dizajna, Nicolas Concept Store nudi i proizvode za njegu kože te ekskluzivne mirise najznačajnijih parfemskih kuća, pružajući uvid u bogatu ponudu niche trgovine Top.

Nicolas Concept Store, od svog osnutka 2008. godine, predstavlja novi koncept stila hrvatskoj publici. Osim što je po prvi puta na našem području predstavio tada najznačajnije svjetske brendove, osigurao je i jedinstvenu modnu manifestaciju 2009. godine, kada su direktno s Pariškog tjedna mode u Nicolas stigle revije Celine, YSL i Lanvin.

Nedugo nakon, u Nicolasu je organizirana velika izložba pod kuratorskom palicom povjesničara hrvatske umjetnosti Igora Zidića, kada je osim znamenitih skulptura, slika, i instalacija vodećih hrvatskih umjetnika, predstvaljena i pobjednička sliku s Venecijanskog bijenala, autora Zlatana Vehabovića.

Nicols Concept Store ne samo da postavlja nove standarde izvrsnosti u industriji, već kroz svoj angažman za očuvanje okoliša i promicanje svijesti o održivosti, poziva svoje kupce da podrže pozitivne promjene prema boljoj budućnosti. Golden Goose, Iro Paris, Isabel Marant, Christopher Esber, Coperni i Rotate samo su dio brendova dostupnih u ovom kultnom concept storeu. Od svog osnivanja 2008. godine, Nicolas je kontinuirano razvijao svoj identitet, a renovacija prostora u Masarykovoj 13 predstavlja novi korak prema promicanju održivog pristupa uređenju izložbenih prostora.

Za više informacija posjetite Nicolas Concept Store u Masarykovoj 13, Instagram ili webshop na poveznici.

CONVERSATION