F Ladov korak za Korak u život: Glazbeni most prema snovima mladih - Totally Glamourous

Ladov korak za Korak u život: Glazbeni most prema snovima mladih

 

Emotivnim koncertom u organizaciji Rotary klubaZagreb Kaptol, Ansambl LADO podržao je humanitarnu akciju „Korak u život“, pružajući mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi priliku za nastavak obrazovanja

U suradnji s Rotary klubom Zagreb KaptolAnsambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske – LADO održao je sinoć pred brojnom publikom emotivan humanitarni koncert pod nazivom "Ladov korak za Korak u život". Koncert je imao za cilj prikupljanje sredstava za akciju „Korak u život“, koja pruža mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi priliku za nastavak fakultetskog obrazovanja.

Prepuna sportska dvorana Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu još je jedan dokaz velike podrške koju građani pružaju onima kojima je ona najpotrebnija. LADO je svojim nastupom tradicionalno očarao prisutne izvedbama hrvatskih plesova i pjesama, promičući kulturno bogatstvo i nasljeđe Hrvatske, a sav prihod od prodanih ulaznica darovan je akciji koja već 16 godina mijenja živote mladih ljudi, omogućavajući im sigurniji prijelaz u odrasli život.

Rotary klub Zagreb Kaptol pokrenuo je 2008. godine humanitarnu akciju „Korak u život“, jednu od najdugovječnijih humanitarnih inicijativa u Hrvatskoj. „Ovaj koncert još je jedan korak naprijed u ostvarivanju ciljeva naše humanitarne akcije, kojom želimo osigurati da svaki mladi čovjek ima priliku ostvariti svoje snove i razviti svoje potencijale. Ova inicijativa nije samo humanitarnog karaktera, već je i izraz naše čvrste uvjerenosti u važnost ulaganja u budućnost mladih generacija i stvaranje temelja za njihov uspjeh i prosperitet. Nastavit ćemo im biti podrška i oslonac na putu prema ostvarenju njihovih životnih ciljeva", izjavio je predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol Igor Tambić.

Okupljene je pozdravila izaslanica predsjednika Vlade, državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađarić„Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike s posebnom pažnjom pristupa mladima koji izlaze iz skrbi te kroz razne oblike izvaninstitucijskih usluga aktivno radi na poboljšanju uvjeta života i potrebne podrške za njih s ciljem da steknu znanja i praktične vještine koje su im potrebne za samostalan život. Osiguravanje kvalitetnog obrazovanja za ove mlade ljude, ne samo da će im omogućiti da ostvare svoj puni potencijal, već će doprinijeti i stvaranju inkluzivnog društva u kojem se cijeni briga o najranjivijima“

Već 75 godina LADO, nacionalni profesionalni folklorni ansambl, s ljubavlju njeguje i promovira bogatstvo hrvatske kulturne baštine. Njihova strast prema očuvanju kulturne baštine i predstavljanju Hrvatske diljem svijeta čini ih neprocjenjivim čuvarom identiteta naše zemlje. „Drago nam je da smo upravo humanitarnim plesnim koncertom započeli svoju plesnu sezonu. LADO dugo nije tako rano krenuo s plesnim koncertima, za razliku od vokalno-instrumentalnih koji su karakteristični za početak naše sezone, ali smo Korak u život punim srcem podržali. Veselim se nastavku suradnje i promicanju društveno odgovornog poslovanja institucija“, poručila je Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica Ansambla LADO.

Sinoćnji humanitarni koncert „Ladov korak za Korak u život“ predstavlja primjer kako zajedničkim naporima i podrškom možemo stvoriti pozitivne promjene u zajednici. Kroz glazbu i solidarnost, poslana je snažna poruka o važnosti podrške mladima u ostvarivanju njihovih snova.

CONVERSATION