F Beskonačna ljubav tema je izložbe poznate panamske umjetnice, a ovog tjedna stiže u Zagreb - Totally Glamourous

Beskonačna ljubav tema je izložbe poznate panamske umjetnice, a ovog tjedna stiže u Zagreb

 

U četvrtak 23.5. u Radionici 32 otvorenje nove izložbe “Iz Paname” ilustratorice Andi Soto

Uvijek je fascinantno promatrati kako umjetnici istražuju kompleksne teme kroz svoj rad. Jedna takav koncept je ideja beskonačna ljubavi i njezine transcendencije kroz vrijeme. Ljubav se promatra kao sila koja nadilazi sve granice, povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost. Kao takva, prisutna je u svakom trenutku našeg života, oblikujući naše iskustvo i percepciju svijeta i nije vezana uz fizičke okvire, već se širi i prelazi iz generacije u generaciju. Kroz ovu filozofiju, ljubav služi kao vječna energija koja povezuje sve ljude bez obzira na prostor i vrijeme.

Upravo je to tema nove izložbe renomirane umjetnice Andi Soto pod nazivom “Iz Paname” watched by Huawei koja će biti predstavljena u sklopu Spotlight serije izložbi 25. svibnja od 18 sati u prostoru Radionica 32 u Zagrebu u Mihanovićevoj 32.

Andi Soto je samouka ilustratorica čileansko-panamskog porijekla koja je napustila Panamu i pronašla svoj dom u Hrvatskoj. Za svoje radove govori da proizlaze iz mnogih sati sanjarenja i kontemplacije. Soto koristi mješovite medije, a umjetnost joj služi kao način razumijevanja svijeta oko sebe. Na izložbi jednostavnog, ali snažnog naziva “Iz Paname” bit će predstavljene trenutne ilustracije koje su dio njenog trajnog projekta ilustriranog priručnika. Soto je umjetnica koja se vraća svojim korijenima, istražuje granice strpljenja, izdržljivosti i vječnih osjećaja nadolazeće propasti, ljubavi i svih miješanih emocija na koje su ljudi sposobni te prihvaća ideju da smrt i rođenje nisu različiti i da je ljubav ta koja ih povezuje.

Radovi koji će biti predstavljeni na ovoj izložbi su kompilacija emocija i osjećaja transformiranih u ilustracije s intrinzičnim linijama tinte i fluidnošću mješovitih medija. To je dio mog životnog putovanja i moći beskonačne ljubavi te njezine transcendencije kroz vrijeme. To je jedna kratka priča o meni i mojoj panamskoj obitelji.”, kaže Soto i dodaje da njen uobičajeni mračniji izričaj ovog puta nije toliko izražen jer je htjela da na izložbu dođu sve generacije kao i obitelji s djecom.

Andi će se iz Paname pridružiti i gostujući umjetnici “Panamanians”: EvaDe, Caso3, Amir Lucky, Nox i Alí Dakini dok iz Švedske stižu Valentina La Rara i glazbeni producent Isaac Levy.

Izložbu podržava novi HUAWEI WATCH FIT 3 sat koji donosi bezbrojne mogućnosti izražavanja, personalizacije i prilagodbe svakoj ruci i kao takav se savršeno uklapa u radove Andi Soto koja je čak 4 rada posvetila upravo ovom zanimljivom spoju umjetnosti i tehnologije!

Izložba će trajati tri tjedna, ulaz je besplatan, a sve detalje potražite na službenom fb eventu.

Ovo je peta u nizu Spotlight serije izložbi koja predstavlja širok spektar kreativnih izričaja, uključujući izložbe fotografija, slika, ilustracija i grafika te služi kao platforma na kojoj se etablirani, ali i mladi umjetnici imaju prilike izraziti, dijeliti svoje vizije i inspirirati posjetitelje. Iza Spotlighta stoji 4:AM agency, event, PR i digital agencija koja teži kreativnoj izvrsnosti i nastoji podići razinu stvaralačke energije u gradu.

CONVERSATION