F Kultni Ginger sushi proslavio 10.rođendan! - Totally Glamourous

Kultni Ginger sushi proslavio 10.rođendan!

 

Brojna poznata lica, mediji ali i svi prijatelji brenda okupili su se na terasi Ginger sushi bara u Zagrebačkoj Masarykovoj ulici kako bi proslavili deseti rođendan jedne od prvih zagrebačkih sushi adresa

Ne tako davno, prije deset godina Zagrebačka gastro scena dobila je novitet - Ginger sushi. Bio je to među prvim sushi barovima u strogom centru Zagreba u kojem su zaljubljenici u ovaj, tada egzotičan zalogaj, mogli isprobati svježe pripremljene sushi kombinacije. Od tada pa sve do danas - slaveći deset godina postojanja Ginger Sushi u zagrebačkoj Masarykovoj ulici 21 ne odustaje od potrebe da u njemu uživaju sve generacije.

“Postojimo punih deset godina i naš je put od početaka bio jasan. Željeli smo sushi učini dostupnim svima, posebno pazeći na to da su namirnice koje koristimo za pripremu svježe, pomno odabrane i 'umotane' u rižu kojoj poklanjamo puno pažnje. Danas, kad gledamo unatrag možemo reći kako smo ponosni na svaki naš korak, posebno na sve više mladih koji vole naše kombinacije sushija” - kažu vidno zadovoljni Adriana i Zvonimir Dobrović, sestra i brat koji stoje iza ovog brenda.

Rođendanski party kako i priliči bio je veseo, a na terasi ispred Ginger sushi bara 'zveckali' su štapići kojima su brojni ljubitelji brenda kušali netom pripremljene suhi kombinacije. Među poznatim licima bili su Zlatan Zuhrić Zuhra sa suprugom Monikom, glumica Mirta Zečević s kćerkom Karlom, estetski kirurg Mladen Duduković, fitness trenerica Maja Ćustić, voditeljica Uršula Tolj sa suprugom Ewom, ali i glumica (pa kuha) Anita Matić Delić.

“Ginger sushi je omiljena adresa nas glumaca koji smo zaposleni u HNK. U blizini je kazališta, a ponuda je sushija odlična” - rekla je glumica Mirta Zečević prisjećajući se davne 2014. kad je Ginger sushi otvoren u Zagrebu. Simpatično je otkrila kako je tu vijest čula 'u kuloarima', kako je danima prolazila kraj prostora koji se polako preuređivao te onda 20.5. stala u red kako bi kupila sushi platu. Mirta je dodala i to kako od tada, pa do danas Ginger sushi ima isti okus u kojem uživa.

U samim počecima Ginger Sushi je u svojoj ponudi imao 'sushi standard' - Sake Mix, Ginger, Threesome, Maguro. Prepoznatljivi vizualno, ali i posebnog okusa zbog svježe ribe i ostalih namirnica godinama je držao isti standard, a osluškujući potrebu gastronoma, te globalizacije i činjenice kako je Hrvatska postala omiljena turistička destinacija, ponuda je upotpunjena ramenom, donburijem, salatama, mochi sladoledom...Uz činjenicu da su svojom ponudom prepoznatljivi u centru Zagreba, Ginger sushi je dobio i svoju 'to go' priču. Popularni logo tako se nalazi na posebno kreiranim platama koje se nalaze na Zagrebačkom aerodromu u Spar i Konzum trgovinama diljem Zagreba, Rijeke, Opatije, Samobora, Velike Gorice te tijekom turističke sezone i u Istri i Dalmaciji.

“Nedavno smo otvorili i suvremeno opremljen proizvodni pogon u Zagrebu kao odgovor na veliku potražnju za Ginger sushijem u Hrvatskoj. U njemu se svakodnevno 'rola i mota' kako bi na svim mjestima bila isporučena svježa količina sushija. U ovom prostoru nastaju i naše popularne kombinacije sushija za rođendane, ali i održavaju se radionice za sve one koji žele svladati umijeće stvaranja sushija kod kuće” -  zaključili su Dobrovići dodajući kako je pred njima uzbudljiv period u kojem pripremaju brojna iznenađenja.  

CONVERSATION