F Le Clinic i Atelier Hržić osvojili prestižnu Big See nagradu za dizajn interijera - Totally Glamourous

Le Clinic i Atelier Hržić osvojili prestižnu Big See nagradu za dizajn interijera

Nedavno otvorena zagrebačka Le Clinic stomatološka klinika, a koju je projektirala arhitektica Andrea Hržić iz Ateliera Hržić, osvojila je Big See nagradu za dizajn interijera. Ovo priznanje potvrda je ovom dentalnom prostoru da se ističe se ne samo po visokim medicinskim standardima već i po svojoj minimalističkoj eleganciji te inovativnom pristupu prostoru i svjetlu.

U objašnjenju žirija, među ostalim stoji: “Stomatološka klinika Le Clinic, smještena u centru Kaptol, može se pohvaliti ekskluzivnim stomatološkim prostorom u kojem svjetlost pametno putuje iz ordinacija kako bi osvijetlila čekaonice i zajedničke prostorije. Sve je to u skladu s medicinskim standardima, a ipak obuhvaća minimalističku eleganciju. Izlog ne odražava samo svrhu klinike i estetski šarm, već svojim primamljivim sjajem plijeni znatiželju noćnih prolaznika. Inovacija se nastavlja i unutra, gdje stakleni zid u boji osvjetljava prostor za čekanje prirodnim svjetlom filtriranim kroz ordinacije, stvarajući spokojnu atmosferu ispunjenu mekim nijansama i dinamičnim sjenama, a istovremeno osiguravajući privatnost. Ovaj izbor dizajna, zajedno sa svestranim zavjesama, stvara višestruko iskustvo čekanja, od elegantnog i modernog do udobnog i prikladnog za opuštanje i društvenu interakciju. Središnja lokacija čekaonice eliminira duge hodnike, osiguravajući jednostavnu navigaciju i umirujuće iskustvo pacijenta. Ovaj ambijent utjelovljuje svijetla, umirujuća paleta boja klinike i bijela recepcija koja simbolično označava namjenu klinike”.

Big See Awards internacionalno je priznanje koje stavlja naglasak na kreativnost izvan granica regije i prepoznaje izvanredna dostignuća u arhitekturi, interijeru, produkt dizajnu i modi diljem svijeta. Žiri ovog prestižnog natjecanja sastavljen je od 11 renomiranih svjetskih arhitekata iz Japana, Nizozemske, Norveške, Finske, Njemačke, Francuske, Španjolske, Portugala i Belgije. Projekti su ocjenjivani prema strogo postavljenim kriterijima kao što su inovacija, pametni dizajn, osjetljivost na okoliš, funkcionalnost te kulturna i socijalna svijest. Nagrađujući Le Clinic Dental Polikliniku Big See za dizajn interijera, žiri je prepoznao izvanrednost i inovaciju koju je ovaj projekt donio u svijet dentalne medicine.

U Le Clinic stomatološkoj klinici koristi se najmodernija tehnologija, kao i najkvalitetniji materijali iz domene estetske stomatologije, stomatološke protetike i implantologije. Sve zahvate iz pojedinih područja stomatologije obavljaju specijalisti za ta područja.

Više o Le Clinic stomatološkoj klinici potražite na web stranici.

CONVERSATION