F Lorenzo Mayol novi generalni direktor Glovo Hrvatska - Totally Glamourous

Lorenzo Mayol novi generalni direktor Glovo Hrvatska

 

U prethodnih pet godina, Glovo se pozicionirao kao uspješna tehnološka kompanija i jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj

Glovo, višekategorijska platforma koja korisnicima omogućuje pristup raznim vrstama proizvoda i jela na zahtjev, slavi pet godina rada na hrvatskom tržištu.

Otkako je 2019. stigao u Hrvatsku, Glovo je transformirao način na koji korisnici doživljavaju dostavu hrane, namirnica i drugih proizvoda te značajno pridonio razvoju lokalnog gospodarstva i potpori malom poduzetništvu. Inovativnim tehnologijama i prilagođenim uslugama Glovo je postao neizostavan dio svakodnevnog života brojnih građana diljem Hrvatske.

S više od tri tisuće aktivnih partnera i više od dvije tisuće dostavljača koji tjedno dostavljaju putem aplikacije, Glovo je trenutno dostupan u više od 30 gradova diljem Hrvatske, omogućujući korisnicima brz i jednostavan pristup širokoj paleti proizvoda i usluga. Kroz partnerstvo s brojnim lokalnim restoranima, trgovinama mješovitom robom i drugim partnerima, Glovo je pomogao malim tvrtkama da prošire bazu kupaca i povećaju prodaju.

Glovo se u pet godina poslovanja u Hrvatskoj pozicionirao kao uspješna tehnološka tvrtka i jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, zahvaljujući podršci i predanosti tima od preko 50 zaposlenika koji se svakodnevno brinu za kvalitetan rad aplikacije.

Ovom prilikom Glovo objavljuje i imenovanje Lorenza Mayola novim generalnim direktorom za Hrvatsku. S te pozicije Mayol će upravljati dinamičnim širenjem i ubrzanim razvojem Glova u Hrvatskoj. 

Lorenzo Mayol ima bogato iskustvo u upravljanju i poslovnom razvoju koje je stekao tijekom profesionalnog rada u multinacionalnim kompanijama i startupima kao što su HP, Lime i Glovo. Glovu se pridružio 2021. godine, počevši kao Global Head of Q-Commerce Expansion, a u međuvremenu je obnašao funkciju generalnog direktora u Nigeriji i vodio komercijalni odjel za regiju Afrike.

"Hrvatska je vrlo važno tržište za Glovo, a moj cilj je dodatno unaprijediti našu prisutnost ovdje. Naš tim predanih stručnjaka predan je pružanju vrhunske usluge kupcima, partnerima i dostavljačima, osiguravajući najveće zadovoljstvo kupaca kroz našu operativnu stručnost. Planiramo proširiti našu mrežu partnera i konsolidirati našu pokrivenost, pretvarajući Glovo u najvećeg online trgovca s dostavom isti dan u zemlji, koji nudi bilo što, ne samo hranu. Dodatno, cilj nam je postati najbolji tech regruter u Hrvatskoj, zapošljavajući vrhunske stručnjake na lokalnom tržištu. Nastavit ćemo ulagati u inovacije kako bismo održali svoju konkurentsku prednost i postigli dugoročni uspjeh, rekao je Lorenzo Mayol, generalni direktor Glovo Hrvatska.

Lorenzo Mayol diplomirao je na Sveučilištu u Barceloni i završio je MBA na London Business School.

CONVERSATION