F PIK Vrbovec organizirao edukativni panel uz poseban brunch na kojem su gostovali brojni stručnjaci i gastro znalci - Totally Glamourous

PIK Vrbovec organizirao edukativni panel uz poseban brunch na kojem su gostovali brojni stručnjaci i gastro znalci

 

Novi proizvodi u asortimanu tvrtke PIK Vrbovec - PIK Natur inovativna linija mesnih proizvoda bez dodanih nitrita i fosfata – predstavljeni su u zagrebačkom Lemon Marketu edukativnim panelom koji je moderirala voditeljica Anja Alavanja Viljevac i degustacijom PIK Natur sendviča i mini zalogaja.

Linija PIK Natur razvijena je prema visokim standardima sigurnosti i kvalitete u skladu s globalnim trendovima smanjenja broja sastojaka i aditiva u prehrambenim proizvodima.

PIK Natur šunka, mortadela, parizer i trajna kobasica – mesne delikatese koje su inače najpopularnije u PIK-ovu asortimanu – osim bez nitrita i sulfata, dolaze i bez pojačivača aroma, umjetnih bojila, glutena i soje, čime ova tvrtka s više od 85 godina tradicije i iskustva u proizvodnji svježeg mesa i mesnih prerađevina još jednom potvrđuje status lidera u prehrambenoj industriji.

Praćenje trendova u prehrani i inovacijska kultura oduvijek su bili ključni segmenti poslovanja PIK Vrbovca. Linija proizvoda PIK Natur nastala je kao naš odgovor na promjene u prehrambenim navikama potrošača i rezultat je posvećenosti kvaliteti i pažljivom odabiru sastojaka. Cijeli proces razvoja odvijao se u skladu sa strogo definiranim pravilima i koracima, a cilj je bio osigurati vrhunski okus, izgled i pakiranje naših proizvoda“, rekla je Ines Bertinovec, direktorica Razvoja i ESG-a PIK Vrbovca.

Naime, linija PIK Natur mesnih prerađevina razvijena je korištenjem sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji, među ostalim, pruža podršku kompanijama za inovacije kojima se potiče održivi razvoj. Jedan od važnih elemenata uspješne realizacije ovog projekta bila je i suradnja s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, čija je predstavnica mag. cem. Tea Agić, Odsjek za aditive u HZJZ pozdravila inicijativu smanjenja aditiva u prehrambenim proizvodima, što je i jedan od ključnih ciljeva javnog zdravstva.

PIK Natur šunka, parizer, mortadela i trajna kobasica bez nitrita i sulfata dolaze u praktičnim pakiranjima od 80 do 150 grama te se uklapaju u svaki lifestyle. Bilo da trebate ukusan obrok nakon treninga, ideju za doručak ili se okupljate za stolom radi slavlja, ovi clean label proizvodi iz PIK Vrbovca odličan su izbor i zadovoljit će sva vaša očekivanja jer je sačuvan izvrstan, prepoznatljiv okus, u što su se uvjerili i brojni uzvanici PIK Natur bruncha.

CONVERSATION