F Riječani odlučili: Milan Marić je najbolji glumac! - Totally Glamourous

Riječani odlučili: Milan Marić je najbolji glumac!

 

Svečanom dodjelom nagrada završen je kultni 29. Međunarodni festival malih scena u Rijeci koji je okupio osam predstava iz različitih zemalja regije. Među nagrađenima ove se godine istaknula predstava "Edip" Jugoslovenskog dramskog pozorišta u režiji Vite Taufera, koja je proglašena najboljom predstavom u cjelini, a nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Milanu Mariću, dok je nagradu za najboljeg mladog glumca odnio Joakim Tasić.

Prvi put u povijesti riječkih Malih scena nagradu publike podijelile su tri predstave. Uz "Edipa" publika je najbolje ocijenila sarajevski "Gidionov čvor" i crnogorsku "Ćelavu pjevačicu".

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Olga Odanović za ulogu gospođe Borio u predstavi "Ćelavu pjevačicu" Centra za kulturu Tivat, u režiji nedavno preminulog Jagoša Markovića, koji je posthumano nagrađen za najbolju dramaturgiju, te za najbolju režiju. Nagradu za najbolju kostimografiju, u istoj predstavi dobila je Marija Marković Milojević

Nagradu za najbolju epizodnu ulogu kući je ponio Marko Makovičić za ulogu u predstavi „Ožalošćena porodica“ Branislava Nušića u režiji Ivana Plazibata, u produkciji Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh Zagreb.

Najbolja scenografija bila je ona Branka Hojnika, u predstavi Djeca Drame Slovenskog narodnog gledališća Ljubljana, u režiji Nine Šorak, dok je za dizajn svjetla nagrađena Mojca Sarjaš.

Specijalna nagrada dodijeljena je ansamblu teatra Cafe Fuerte iz Austrije u predstavi Višnjik A. P. Čehova, u režiji Danielle Fend Strahm.

Stručni ocjenjivački sud 29. Međunarodnog festivala malih scena bili su glumice Helena Buljan iz Zagreba, Katerina Kocevska iz Skoplja te kazališni kritičar iz Zagreba Bojan Munjin.

CONVERSATION