F Samsung Electronics proglašen broj jedan na svjetskom tržištu OLED monitora - Totally Glamourous

Samsung Electronics proglašen broj jedan na svjetskom tržištu OLED monitora

 

Tvrtka Samsung, svjetski predvodnik u industriji ekrana, osigurala je vrhunsku poziciju u globalnoj prodaji OLED monitora samo godinu dana nakon lansiranja svog prvog gejming monitora, OLED modela — 34" Odyssey OLED G8 (model G85SB).

Prema podacima International Data Corporation (IDC), Samsung Electronics je zauzeo vodeću poziciju na svjetskom tržištu OLED monitora ostvarivši udio od 34,7% temeljen na ukupnom prihodu, i vodeću poziciju po udjelu u prodaji sa 28,3% prodanih OLED monitora u 2023. godini.1

Tržište OLED monitora iznimno je konkurentno, pa osvajanje vrhunske pozicije zahtijeva neusporedivu inovaciju i kvalitetu proizvoda," izjavio je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik Odjela za vizualne zaslone u Samsung Electronics. „Ovaj uspjeh govori o našoj ustrajnosti prema izvrsnosti i razumijevanju potreba korisnika, ključnim faktorima u proizvodnji izvanrednih OLED monitora za gejmere diljem svijeta."

Samsung je također zadržao svoje vodstvo na cjelokupnom globalnom tržištu gejming monitora već petu godinu zaredom, bilježeći udio na tržištu od 20,8% u smislu ukupnog prihoda.2

Od ulaska na tržište OLED zaslona, Samsung nastavlja inovirati i dobivati priznanja za nove monitore, uključujući Odyssey OLED G9 (model G95SC), koji je dobio priznanje od stručnjaka i recenzenata diljem svijeta.

Na sajmu CES 2024., Samsung je najavio proširenje svoje linije OLED monitora, predstavivši tri nova proizvoda:

  • Odyssey OLED G8 (model G80SD), s 32" 4K UHD rezolucijom, omjerom slike 16:9, osvježavanjem od 240Hz i vremenom odziva od 0,03 ms (GtG3)

  • Odyssey OLED G6 (model G60SD), s 27" QHD rezolucijom, omjerom slike 16:9, osvježavanjem od 360Hz i vremenom odziva od 0,03 ms (GtG)

  • Ažurirani Odyssey OLED G9 (model G95SD), s 49" dual QHD rezolucijom u omjeru slike 32:9, osvježavanjem od 240Hz i vremenom odziva od 0,03 ms (GtG) te novim značajkama

Novi OLED proizvodi zadivili su prve recenzente i već osvojili nagrade. Na CES-u — najpoznatijem tehnološkom događaju na svijetu — Odyssey OLED G9 proglašen je CES® 2024. dobitnikom nagrade za inovaciju.4

Samsung će nastaviti uvoditi raznolikosti u svoju liniju gejming monitora predstavljanjem novih Odyssey OLED modela, koji će koristiti Samsung OLED tehnologiju. Ova inovacija slijedi uspjeh serije Odyssey Neo s Quantum Mini LED tehnologijom, kao i Odyssey Ark, koji je predstavio revolucionarno sučelje i oblik.

Za više informacija o vodećim monitorima tvrtke Samsung, posjetite https://www.samsung.com/hr

1 IDC Q4 2023 Worldwide Quarterly Gaming Tracker

2 IDC Q4 2023 Worldwide Quarterly Gaming Tracker, klasifikacija gejming monitora temelji se na IDC kriterijima (preko 144 Hz od 2023. 2Q, preko 100 Hz prije toga), na temelju vrijednosti.

3 „GtG“, odnosno Od sive do sive, mjerna jedinica za koliko je vremena potrebno da piksel prijeđe s jedne razine sive na drugu.

4 CES nagrade za inovacije temelje se na opisnim materijalima dostavljenim sucima. Udruga Consumer Technology Association (CTA) nije provjerila točnost bilo koje prijave ili bilo koje tvrdnje i nije testirala stavku kojoj je dodijeljena nagrada.

CONVERSATION