F Jole i Nina Badrić na besplatnim koncertima povodom Petrova – slavlja kutinskog - Totally Glamourous

Jole i Nina Badrić na besplatnim koncertima povodom Petrova – slavlja kutinskog

 

Obilježavanje Dana grada Kutine – „Petrovo – slavlje kutinsko“ nudi bogat program i besplatne koncerte velikih glazbenih zvijezda.

Obilježavanje Dana Grad Kutine ‘’Petrovo - slavlje kutinsko’’ povezano je sa blagdanom sv. Petra i Pavla. Prije 187 godina (3. 3. 1837.) Kutina je dobila status trgovišta. Uz blagdan sv. Petra i Pavla (29. lipnja) stekla je i pravo sajmovanja. Uz taj dan, punina radosti i kutinskog života traje od crkvenog brega do središta grada. Vremena se mijenjaju, sadržaji preoblikuju, ali vedrina Pučkog okupljanja ostaje. Petrovo je zaista - slavlje kutinsko!

U popodnevnim satima u petak 28. lipnja održat će se „Susret u pjesmi“ na kojem će nastupiti Vokalna skupina Rusalke, Zbor Udruge umirovljenika Kutina, Zbor Udruge umirovljenika Petrokemije i ŽVA Kutinske Dunje.

Uz nastupe zborova, moći ćete razgledati i naučiti više o tradicijskim zanatima. Dvadesetak izlagača predstavit će svoju ponudu – od raznovrsnih rukotvorina gdje ćete moći pronaći nešto novo i drugačije, do brojnih delicija i domaćih proizvoda koje će mamiti gurmane.

Od 18:30 sati prezentirat će se moslavačka kuhinja pod nazivom „Moslavina za stolom“. Nakon pomne pripreme i nekoliko sati krčkanja gulaša spravljenog od lokalnih namirnica, tradicionalno će ga se podijeliti posjetitelja kako bi mogli uživati u punini njegovog okusa.

Večer apočinje zajedničkim velikim kolom „Plešite s nama: Igram kolo“ koje se nastavlja Petrovskim folklornim susretima. Slijedi glazbeni nastup TS Ambar koji će posjetitelje pripremiti za provod jer na pozornicu u 22 sata stiže legendarni zabavljač Jole. Popularni Jole jedan je od naših najuspješnijih glazbenika, poznat je kao showmaker koji već godinama ima rasprodane koncerte. Jole vas Zove, Zove na ples i ludo zabavnu atmosferu kakvu samo on može napraviti.

Subota predvečer, 29. lipnja rezervirana je za sportske i plesne aktivnosti. U 18:30 je start utrke „5 za Petrovo“ na kojoj se očekuje stotinjak sudionika. Od 18 sati kreću plesni nastupi – svoje talente i ritmičnu čaroliju predstavit će plesači akrobatskog rock'n'rolla, Rasplesani mali Repušnjaci, Cheerleading Klub iskrice i M18 te vas sigurno ostaviti bez daha.

Mažoretkinje grada Kutine pokazat će bogatstvo svojih figura i umijeće plesa sa štapom uz glazbenu pratnju Gradskog puhačkog orkestra „Krešimir“ Kutina.

Nakon njih, SuperCover Band zagrijat će atmosferu za drugi veliki koncert. Pjevajte nove i stare hitove sa našom pjevačicom koja ove godine slavi 30 godina karijere. Nina Badrić stiže na glavni kutinski trg u 22 sata još više podići ljetne temperature. Vlasnica mnogobrojnih hitova i jedan od najljepših ženskih glasova regionalne glazbene scene napravit će pravi spektakl.

Petrovo – slavlje kutinsko“ se održava u organizaciji Turističke zajednice grada Kutine.

Više informacije pronađite na Facebooku.

CONVERSATION