F HOO predstavio olimpijsku kolekciju brenda 4F za pariške Igre - Totally Glamourous

HOO predstavio olimpijsku kolekciju brenda 4F za pariške Igre

 

Dvadesetak dana uoči svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Parizu (26. srpnja - 11. kolovoza), Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je u prostorijama Rektorata Sveučilišta u Zagrebu predstavljanje olimpijske kolekcije sportskog brenda 4F, čiji će asortiman nositi naši sportaši i sportašice na Igrama u francuskoj prijestolnici.  

Događaj pod nazivom „Prema svjetlima Pariza“ bio je praktično modna revija koja je obilovala sportskom elegancijom, mladenačkim energijom i salvama pljeska. Uz kajakašicu Anamariju Govorčinović, strijelca Mirana Maričića, boksača Gabrijela Veočića, atletičara Filipa Pravdicu te plivače Nikolu Miljenića i Jeru Hribara koji su izborili vize za Pariz, dijelove kolekcije predstavile su i bivše olimpijske uzdanice: olimpijka iz Rija - atletičarka Andreja Ivančević Petrač, olimpijka iz Londona u daljinskom plivanju Karla Šitić, olimpijka iz Londona i Pekinga - gimnastičarka Tina Erceg, te također dvostruka olimpijka u gimnastici (iz Rija i Tokija) Ana Đerek. U ulozi manekena okušali su se i naši najtrofejniji karataši, braća Kvesić - Ivan koji je nastupio u Tokiju, i Anđelo koji mu je na tim Igrama bio sparing-partner.

Domaćini HOO-ove predolimpijske „modne revije“ - predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač - zahvalili su rektoru Sveučilišta u Zagrebu Stjepanu Lakušiću na pomoći u osiguravanju reprezentativnog prostora za njezino održavanje. Voditelj Frano Ridjan pozdravio je u ime domaćina i nazočne uglednike - pomoćnika pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Milana Pavelića kao izaslanika gradonačelnika Zagreba, izaslanicu Veleposlanstva Francuske Republike u RH, savjetnicu za suradnju i kulturnu djelatnost i ravnateljicu Francuskog instituta u Hrvatskoj Estelle Halimi-Dagron te državnog tajnika u Ministarstvu turizma i sporta Josipa Pavića. Naposljetku zaslužen pljesak dobili su i nazočni predstavnici tvrtke 4F čiji su kreatori izradili prezentiranu olimpijsku kolekciju.  

Otvaranje „revije“ bilo je u znaku muške i ženske kombinacije koje će naši sportaši nositi tijekom svečanog otvaranja Igara, predviđenog na brodovima na rijeci Seini, zatim - reprezentativnih trenirki s natpisom Olympic Team Croatia, a nakon toga i raznih sportskih kombinacija za putovanje i slobodno vrijeme. Ležerno, opušteno, zaigrano, kombinirajući manekenski hod i plesne bravure, naši su olimpijci i oni koji će to tek postati, predstavili olimpijsku kolekciju za Pariz. Duh francuske šansone maestralno je donijela vokalna solistica Sabrina Hebiri.

Vrhunac „revije“ bio je hod na rukama sa sinkroniziranim kružnim okretom dvostrukih olimpijki, splitskih gimnastičarki Tine Erceg i Ane Đerek. A kako ne spomenuti Anamariju Govorčinović i Andreju Ivančević Petrač koje su se brzinom svjetlosti preobražavale u prezenterice novih dijelova kolekcije!?

Ono što je najvažnije svodi se na zadovoljstvo hrvatskih sportaš(ic)a kvalitetom i dizajnom opreme 4F, a najčešće su isticali njezinu elastičnost i prozračnost. Već osmu godinu sportski brend 4F kreira i izrađuje odjeću i opremu koju hrvatski predstavnici nose na svim višesportskim priredbama, uključujući i onu najveću - Olimpijske igre. Poznat po vrhunskim materijalima i modernom dizajnu, brend 4F je pri izradi kolekcije za hrvatske sportaše na Olimpijskim igrama u Parizu, bio dodatno usredotočen na korištenje prirodnih tkanina. U odnosu na prošlu kolekciju, kreiranu za Tokio 2020., povećan je postotak ekološki prihvatljivih tkanina. S aspekta dizajna, cilj je bio pretvoriti klasične forme u siluete s daškom modernosti pa će kombinacija streetweara i elegantnijih komada biti dio jedinstvenog asortimana s neizostavnim kvadratićima.

Planetarno prepoznatljivi kvadratići na razne su načine i u raznim bojama sveprisutni u hrvatskoj olimpijskoj kolekciji brenda 4F. (hoo/vk)

CONVERSATION