F Pique-nique/Fête de la musique 20. lipnja u parku Ribnjak od 18 sati - Totally Glamourous

Pique-nique/Fête de la musique 20. lipnja u parku Ribnjak od 18 sati



U sklopu obilježavanja Svjetskog dana glazbe, priređujemo jedinstveni piknik s obiljem sportskih aktivnosti, radionica za djecu i odrasle te naravno glazbe. Budući da je svjetski dan glazbe prvi put održan upravo u Francuskoj, ovim događajem spajamo francusku i hrvatsku kulturu i tradiciju. 

Uz amaterske glazbenike i školske bendove, nastupit će i ansambli simfonijskog orkestra djece i mladih El sistema pod vodstvom Ricarda Luquea, multiinstrumentalistica Lana Škrgatić izvodit će francuske šansone, a večer završava nastupom regionalnog frankofonog benda Jall aux yeux sa svojom originalnom glazbom. 

Uz glazbu, održat će se i brojne radionice u parku – Muzej na travi (upoznavanje Prirodoslovnog muzeja kroz interaktivne igre i različite kreativne sadržaje), potraga za blagom na francuskom jeziku, plesna radionica, slikarska radionica i pregršt sportskih aktivnosti: skakanje u vrećama, igre s balonom/padobranom, badminton, streličarstvo, stolni tenis, nogomet i odbojka, a organiziramo i mali turnir u boćanju s nagradama za pobjednike. 

Ovim događajem želimo zajedno proslaviti Svjetski dan glazbe, ali i kraj školske godine i početak ljeta. Pozivamo sve da ponesu dekice, košare ili vrećice za piknik, da povedu prijatelje, djecu, roditelje, djedove i bake te provedu jedno divno zabavno zajedničko predvečerje.

CONVERSATION