F Warszawianka – prva originalna SkyShowtime serija iz središnje i istočne Europe imala je svoju premijeru - Totally Glamourous

Warszawianka – prva originalna SkyShowtime serija iz središnje i istočne Europe imala je svoju premijeru



Prve dvije epizode serije Warszawianka od danas su dostupne za streaming na usluzi SkyShowtime

Svakoga tjedna korisnicima usluge bit će dostupne nove epizode ove serije, u kojoj glavnu ulogu igra vodeći poljski glumac Borys Szyc

Serija Warszawianka prva je originalna, lokalna produkcija usluge SkyShowtime u središnjoj i istočnoj Europi 




Usluga SkyShowtime započela je s premijernim prikazivanjem prve poljske originalne serije pod nazivom Warszawianka. Snimljeno je ukupno jedanaest epizoda u trajanju od 45 minuta po epizodi. Prve dvije epizode serije već su dostupne za streaming, dok će nove stizati na uslugu SkyShowtime svakog ponedjeljka. Serija će biti premijerno prikazana na sva 22 tržišta na kojima je SkyShowtime prisutan. 

Warszawianka je fikcionalna poljska dramska serija koja prati tragikomične pustolovine četrdesetogodišnjeg plejboja Franeka Czułkowskoga poznatijeg po nadimku Czuły, kojeg fantastično glumi vodeći poljski glumac Borys Szyc. 

Czuły je iznimno složen lik. Riječ je o nadarenom spisatelju koji je u karijeri iskusio i uspjeh i fijasko, a sada se bori kako s osobnim problemima, tako i s društvenim očekivanjima. Istovremeno se u njegovu životu pojavljuju neki od najzanimljivijih likova grada. Serija prati Czułyjeve pustolovine kroz koje prolazi u nastojanju da shvati značaj vlastitog postojanja u suvremenom svijetu. 

Monty Sarhan, glavni izvršni direktor usluge SkyShowtime, istaknuo je sljedeće: „SkyShowtime jest usluga za streaming osmišljena posebno za europsko tržište. Predani smo prikazivanju autentičnih priča koje zabavljaju i nadahnjuju gledatelje na svim našim tržištima. Iznimno smo sretni što vam ovoga lipnja možemo predstaviti seriju Warszawianka – našu prvu originalnu poljsku seriju. Serija se može pohvaliti sjajnim scenarijem Jakuba Żulczyka i nadarenim Borysom Szycom u glavnoj ulozi, i primjer je očaravajuće zabave u svom najboljem izdanju. Riječ je o provokativnoj priči za odrasle i s ponosom vam ekskluzivno donosimo tu sjajnu seriju.“

„Postoje ljudi koji nam živote čine ljepšima i sretnijima dok, nasamu, hodaju po rubu provalije. Warszawianka donosi priču Franeka Czułyja, četrdesetogodišnjaka koji se još uvijek ponaša kao da je tinejdžer. Istovremeno je i najbolji i najgori otac na svijetu. Laskavac je opijen gradskim stilom življenja i pozitivac koji kontinuirano donosi loše odluke. Još uvijek je zaljubljen no ni izbliza ne zna kako voljeti. Rijetki su likovi poput Czułyja, pa vjerujem kako će se serija svidjeti gledateljima. Također smatram kako će se mnogi dijelom i prepoznati u njegovoj priči. SkyShowtime je pokazao iznimnu predanost i podršku seriji, i savršena je platforma za Warszawianku“, dodao je Jakub Żulczyk, scenarist serije i popularni poljski romanopisac. 

Originalnu seriju Warszawianka tvrtke SkyShowtime režirao je Jacek Borcuch, a napisao Jakub Żulczyk. Piotr Uznański direktor je fotografije, dok je u glavnoj ulozi Borys Szyc. U ostalim se ulogama pojavljuju Krystyna Janda, Jerzy Skolimowski, Ilona Ostrowska, Piotr Polak, Jadwiga Jankowska-Cieślak, Zofia Wichłacz, Paulina Gałązka, Jan Peszek, Maja Pankiewicz, Marianna Zydek, Jakub Wieczorek, Marta Ścisłowicz, Tomasz Włosok, Marcin Januszkiewicz i Milena Goździela.

Izabela Łopuch producentica je serije, a Andrzej Besztak njezin linijski producent. 

Serija je snimana u Poljskoj uz potporu Poljskog filmskog instituta temeljem Zakona o financijskim potporama audiovizualnim djelatnostima, te sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i nacionalne baštine. 

Usluzi SkyShowtime može se izravno pristupiti korištenjem istoimene aplikacije, i to putem uređaja s operativnim sustavima Apple iOS, tvOS i Android, te uređaja Android TV, Google Chromecast, LG TV i Samsung Smart TV, kao i na stranici https://www.skyshowtime.com/hr?. Usluga SkyShowtime dostupna je uz mjesečnu naknadu od 5,99 €, a nudi i besplatno probno razdoblje od sedam dana. Uslugu možete otkazati u bilo kojem trenutku.


CONVERSATION