F Plavuše, pažnja! Frizeri kažu da je ovo go-to nijansa za postizanje glamuroznog retro izgleda - Totally Glamourous

Plavuše, pažnja! Frizeri kažu da je ovo go-to nijansa za postizanje glamuroznog retro izgledaAko često boravite na društvenim mrežama, pojam “odl money” koji se ovih dana veže uz modne i beauty trendove, sigurno vam je već dobro poznat. Najpopularnija boja kose za ljeto 2023. inspirirana je upravo tim trendom. 
Najpopularnija boja kose zaista izgleda luksuzno 
Estetika koju je gen-Z nazvao “old money” uključuje modu, make up i frizure koje bi sredinom devedesetih nosili pripadnici elite i same kreme društva, a koja uključuje hlače od tweeda, bijele košulje, teniske suknje, polo pulovere, mokasine, koledžice i slične odjevne komade koje možete zamisliti na glavnim likovima kad bi serija “Gossip Girl” bila snimana krajem prošlog stoljeća. Kad je ljepota u pitanju, kao inspiracija mogu poslužiti fotografije profinjenih modela koji nose minimalni make up te izgledaju svježe, zdravo i luksuzno bez pretjerivanja. Kosa je bujna i zdrava, uredno ošišana na slojeve koji lijepo uokviruju lice, a najpoželjnije boje su čokoladno smeđa i pepeljasto plava, prošarana tankim pramenovima. 
Najpopularnija boja kose za ljeto 2023. godine ima odličan naziv 
Riječ je o plavoj boji prošaranoj pramenovima u sivkastim, pepeljastim i smeđim tonovima, koja daje sveukupan dojam luksuzne nijanse vanilije. Ova boja dobila je simpatičan naziv “plava boja lana” (“linen blonde”), a također je inspirirana pojmovima “vanilla girl” i “Barbiecore”. 
Zašto je “plava poput lana” najpopularnija boja kose? 
Adina Pignatare, ambasadorica L’Oreala objašnjava za Byrdie. “Ova boja kose sadrži tople i hladne tonove pa je zapravo neutralna i uvijek dobro izgleda. Kako se bliži ljeto, plava kosa postaje sve popularnija, a ovo je predivan, neutralan look koji pristaje mnogima”.

CONVERSATION