F Viasat Nature najave za srpanj 2023. - Totally Glamourous

Viasat Nature najave za srpanj 2023.


Najave za TV program Viasat Nature za srpanj, 2023. 

Neukroćena Velika jezera 
Premijerno od srijede 5. srpnja u 20:00 
Revolucionarna serija koja prvi put dosad prikazuje prirodnu povijest najvećeg svjetskog slatkovodnog ekosustava: pet Velikih jezera Sjeverne Amerike. Od obala jezera Superior do slapova Niagare, Velika jezera utječu na milijune života. U svijetu u kojem nedostaje pitke vode, ona su jedan od najvažnijih ekosustava na planetu i osiguravaju jednu petinu svjetske slatke površinske vode. Ova serija istražuje ključnu ulogu Velikih jezera, ljepotu i povijest tog okoliša koji se neprestano mijenja te neobično i jedinstveno ponašanje životinja koje su se prilagodile njegovim surovim zimama i krajnje nepredvidivim temperaturnim promjenama u proljeće. 

Tematski blok: Divlja Amerika 
Svakog ponedjeljka do petka, od ponedjeljka 3. srpnja u 20:00 
Ovog ljeta krenite na ludo putovanje kroz SAD i Kanadu. Otkrijte neukrotivu ljepotu i ugrožena čuda tog kontinenta uz niz premijera, uključujući dokumentarne serije 'Aljaska: Godina u divljini' i 'Neukroćena Velika jezera', dokumentarac 'Prerije: Skrivena divljina Sjeverne Amerike' i još mnogo toga. Istražujemo nepregledne veličanstvene krajolike, čudesne divlje životinje, ali i neke od prikrivenih opasnosti, poput vulkana, klimatskih promjena i ubojitih neprijatelja. Naše će vas serije i dokumentarci odvesti u samo srce prirodnih bogatstava Sjeverne Amerike... 

Kanada: Godina u divljini 
Premijerno od ponedjeljka 3. srpnja u 20:00 
Kanada je druga po veličini zemlja na planetu. Golema, opasna i veličanstvena, to je zemlja visokih planina, beskrajnih šuma, neukrotivih rijeka, čarobnih jezera i zapanjujućeg zaleđenog sjevera. Životinje moraju biti čvrste kako bi ovdje opstale, a u Kanadi obitavaju neke od najčvršćih. Marljivi dabrovi uspijevaju kontrolirati njezine nebrojene vodene tokove, dok los, najveći jelen na svijetu, uspijeva opstati u mračnim i negostoljubivim šumama u kojima malo koja druga životinja može preživjeti. Od polarnih medvjeda - najvećih kopnenih grabežljivaca - do sićušnih žaba koje cijelu zimu mogu preživjeti posve smrznute, svaka od tih životinja ima svoju nevjerojatnu priču. 


Aljaska: Godina u divljini 
Premijerno od utorka 4. srpnja u 20:00 
Aljaska je posljednja granica Amerike i njezina najveća divljina. Postojbina je polovice svjetskih glečera, najviših američkih planina i ledenjaka koji se protežu do Sjevernog pola. Veličanstvena je, raznolika i negostoljubiva. Četiri epizode dokumentiraju četiri godišnja doba kroz život grizlija, bjeloglavih štekavaca, dabrova i polarnih lisica. Svi oni moraju biti izdržljivi i prilagodljivi žele li opstati. Malen, ali predan tim snimatelja divljih životinja uz pomoć kamera velike brzine snimaju njihov skriveni život, dok nam daljinska tehnologija pomaže da zavirimo duboko u njihova skrovišta. Dronovi, dizalice i ubrzane snimke prikazuju izmjenu godišnjih doba i otkrivaju što je sve potrebno za preživljavanje u tom veličanstvenom okolišu. 

Kanada: Opstanak na divljem sjeveru 
Četvrtak 6. srpnja u 20:00 
Kanada je golema zemlja koja pokriva gotovo deset milijuna četvornih kilometara Sjeverne Amerike. U njoj je i najveća netaknuta šuma na planetu, preko dva milijuna jezera i rijeka te najduža obala na svijetu. To divlje i surovo područje stanište je nekih od najčudesnijih divljih životinja na svijetu, uključujući polarne medvjede, arktičke lisice, sive vukove, kanadskog risa, leteće vjeverice, velike sove, sobove i grenlandske tuljane. U ovom dokumentarcu putujemo od Arktika i tundre do obalnih rubova Atlantika i Pacifika, te u nepregledne borealne šume kako bismo pokazali na koji način životinje uspijevaju opstati i kako korištenje prilika koje pružaju godišnja doba može biti presudno za preživljavanje. 

Prerije: Skrivena divljina Sjeverne Amerike 
Petak 7. srpnja u 20:00 
Ovo je evokativno istraživanje iznenađujuće divljeg i slabo poznatog krajolika u srcu Sjeverne Amerike. Dokumentarac je to koji taj krajolik prikazuje na način kakav nikad prije nismo vidjeli. Vidjet ćemo kako divlje životinje mirno koegzistiraju s različitim ljudima: Indijancima, znanstvenicima i rančerima koji predvode rad na jedinstvenim metodama zaštite i suradnje za spas preostalih divljih prerija Amerike.

CONVERSATION