F Vinarija Rossi na Decanteru jedina osvojila zlato za svježu Malvaziju - Totally Glamourous

Vinarija Rossi na Decanteru jedina osvojila zlato za svježu Malvaziju

 


Iz Londona stigle sjajne vijesti za vinariju Rossi. Njihova Malvazija istarska 
iz 2022. osvojila je impresivnih 95 bodova i jedino je svježe vino ove sorte
 sa zlatnom medaljom 


S 95 bodova Malvazija Istarska vinarije Rossi jedina je svježa malvazija s osvojenom zlatnom medaljom na ovogodišnjem Decanteru, najvećem i najutjecajnijem svjetskom natjecanju vina koje se održava u Londonu. 

Nagrađena Malvazija Istarska zaokruženo je i harmonično vino zelenkasto-žute boje, kristalno bistra, s mirisom cvijeta bagrema i voćnim notama jabuke, šljive i marelice. Balanisrana, umjerene mineralnosti, idealna uz ribu, plodove mora, bijelo meso i lagane sireve. 

"U želji da ljubiteljima vina pružimo najbolje iskustvo naš tim naporno radi čitave godine u vinogradu i podrumu pa je zlatna medalja potvrda da smo tome i uspjeli. Nagrade poput ove uvijek nas razvesele ali i potiču da budemo još bolji i kvalitetniji", kaže Marko Rossi, glavni enolog obiteljske vinarije smještene s čije terase puca jedinstven pogled od Učke do mora. 

U obitelji Rossi vještina rada s lozom traje već pet generacija, vino proizvode s velikom strašću od vlastitog grožđa uz moto Za život vrijedan življenja. U pitoresknom istarskom selu Bajkini pored Vižinade možete ih posjetiti tijekom cijele godine u jednoj od najstarijih vinarija u Istri i jedinoj u Hrvatskoj koja ima heliodrom.

CONVERSATION