F KRALJEV GAMBIT by Dalibor Jakus: Profinjeno štivo koje u čitatelju budi Oscara Wildea - Totally Glamourous

KRALJEV GAMBIT by Dalibor Jakus: Profinjeno štivo koje u čitatelju budi Oscara Wildea


«Originalno štivo o bezvremenskoj ljepoti i profinjenosti. Probudit će u vama Oscara Wildea.» 

Kraljev gambit Dalibora Jakusa nekonvencionalna je i originalna zbirka kratkih priča u kojima autor iznosi svoje impresije svijeta. Ova smjela kombinacija dnevničkih zapisa i eseja proizašla iz njegova bloga nadopunjena je visoko estetiziranim fotografijama i ilustracijama, a svojom formom i melodičnošću podsjeća na poeziju u prozi. 

Autorov je jezik osoban, barokno raskošan i flambojantan, nimalo nalik onome klasičnih dnevničkih rukopisa. 

Umješno se poigrava globalnim trendovima samoaktualizacije, kreativnog i kolektivnog breakdowna te današnjom pozicijom pisca, inspirirajući se književnim autsajderima i boemskim pripadnicima beat-generacije. 

Ova knjiga ima 252 stranice i sadrži zbirku od preko 115 slika i ilustracija koje prate autorov pogled na suvremeni pojam muškosti u vrlo osobnim kratkim pričama. 

Knjiga King's gambit dostupna je za narudžbu na web stranici izdavača: O autoru 
Dalibor Jakus diplomirao je entomologiju na Sveučilištu u Zagrebu gdje potom pohađa poslijediplomski studij odnosa s javnošću. Stekavši iskustvo u prestižnim marketinškim i PR agencijama, otisnuo se u samostalne vode kao specijalist za odnose s javnošću i medije. Poglavito se bavi projektima iz područja animacije, filmske industrije, kazališta i nezavisnih izvedbenih umjetnosti. Urednik je bloga, autor brojnih stručnih i novinskih članaka na temu odnosa s javnošću, kulture i novih medija, te predavač komunikacija i menadžmenta u kulturi. 

Instagram: 
Dalibor Jakus @daliborj
King's gambit @kingsgambitbook

CONVERSATION