F Glazbeni hommage za Olivera Dragojevića ispunio Vela Luku snažnim emocijama - Totally Glamourous

Glazbeni hommage za Olivera Dragojevića ispunio Vela Luku snažnim emocijama


Koncert Trag u beskraju uz more raspjevao prepunu rivu 

Mnogi hrvatski glazbenici pjevali su sinoć s raspjevanom publikom najljepše Oliverove pjesme u Veloj Luci na pozornici na pontonu na rivi. I ove godine koncert je nadmašio sva očekivanja i okupio oko 30.000 ljudi i nekoliko stotina brodova, a mnogi su posebno zbog ovog koncerta došli u Velu Luku. Glazbeno-umjetnički projekt „Trag u beskraju“ osmišljen je s ciljem da se oda počast i očuva naslijeđe jednog od najomiljenijih i neponovljivih glazbenika koje je Hrvatska ikada imala. 

Ante Gelo je glazbeni producent središnjeg koncerta koji je i ove godine okupio poznate hrvatske glazbenike, a koncertom je ravnao Alan Bjelinski. Okruženi morem pjevali su Meri Cetinić, Danijela Martinović, Goran Karan, Hari Rončević, Marko Tolja, novozelandska klapa The Shades, Matija Cvek, Klapa Šufit, Natali Dizdar, Lorena Bućan, Jure Brkljača i Dupini. Gledatelji ispred malih ekrana i ove godine su uživali u direktnom prijenosu koncerta na programu HRT 1. 

Oliver Dragojević, čije je srce bilo ukorijenjeno u Dalmaciji, ostavio je dubok trag u srcima svoje publike. Njegove predivne pjesme obilježile su generacije i postale neizostavan dio hrvatske glazbene baštine. Njegova strastvena interpretacija i jedinstveni glas zauvijek će ostati urezani u sjećanju svih ljubitelja glazbe. 

Kroz projekt "Trag u beskraju", cilj je očuvati i proslaviti njegovo naslijeđe kroz različite događaje, a projekt je i ove godine počeo tradicionalnim koncertom na prepunom trajektu 26. srpnja. "Trag u beskraju" okuplja istaknute hrvatske glazbenike koji dijele strast prema glazbi i žele sačuvati uspomenu na ovog iznimnog umjetnika. „Trag u beskraju“ organizira Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito uz partnere, Dubrovačko-Neretvansku županiju i turističku zajednicu županije. Peta obljetnica odlaska Olivera Dragojevića i ove godine ispunila je Vela Luku zaljubljenicima u njegov neizbrisiv trag koji je ostavio u duši i srcu mnogih. 

„Emocije su…. Nakon prošlogodišnjeg koncerta “Trag u beskraju” smatrala sam da se onako nešto ne može više ponoviti. Međutim, ne samo da se ponovilo, nego je i nadmašilo sva naša očekivanja. Toliko emocija, smijeha, pjesme, druženja, energije, neopisivo. Snimke HRT-ovog prijenosa obišle su svijet. Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj manifestaciji, publici koja je iz svih krajeva svojim dolaskom podržala ovu manifestaciju i pokazala opet koliko je Oliver bio velik. Hvala mu što nas sve spaja. Ponosna sam Luška!“ – izjavila je načelnica Vela Luke, Katarina Gugić 

Osim velikog koncerta na rivi, dva koncerta koja su rasprodana već puno unaprijed su u nedjelju i ponedjeljak. 30. srpnja je koncert „Kad mi dođeš ti“, autorska večer Vinka Barčota, počinje u 21:30 na pijaci crkve Sv. Josipa, a pjevat će Meri Cetinić, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Marko Škugor, Tomislav Bralić & klapa Intrade, klapa Šufit, Ivan Ive Županović, Antonia Dora Pleško i Kvartet Sequentia. Koncert „Povedi me“ Jasne Zlokić je zadnji dan „Traga u beskraju“ u ponedjeljak 31. srpnja, od 21:30 na pijaci također. 

Više informacija na Facebook stranici „Trag u beskraju“.

CONVERSATION