F Viasat Nature najave za kolovoz 2023. - Totally Glamourous

Viasat Nature najave za kolovoz 2023.


VIASAT NATURE CEE IZDVOJENO
KOLOVOZ 2023 

Spašene čimpanze iz Konga s Jane Goodall 
Premijerno od subote 5. kolovoza u u 19:00 

2. sezona 
Broj epizoda: 6 x 60 Minutaža 
Žanr: Dokumentarni/ priroda/ znanost 
Naslov originala: Rescued Chimpanzees of the Congo with Jane Goodall 
Godina: 2022 

Snimana više od godinu dana na lokaciji u Republici Kongo, ovo je dirljiva priča o utočištu dr. Jane Goodall za siročad čimpanzi. Ondje pripremaju skupinu najprikladnijih čimpanzi za reintrodukciju u divljinu. No to neće biti lako s obzirom na to da te čimpanze imaju malo iskustva sa životom u otvorenoj šumi ili u suočavanju s opasnostima koje u njoj vrebaju. Trebat će ih istrenirati sve dok ne bude sigurno da će uspjeti. Pratimo ih dok uče kako postati snažna skupina sposobna vratiti se onamo kamo i pripada: u divljinu. Njihova fascinantna pustolovina prožeta je najsuvremenijim metodama znanstvenog istraživanja te razgovorima sa stručnjacima, uključujući samu dr. Jane Goodall, a sve se odvija u okviru svakodnevnog života u utočištu. Ovo su dirljive priče o raznim vrstama koje opstaju unatoč svemu i o kojima brine predano osoblje. 

Život na vrućini: Afrika 
Premijerno od utorka 1. kolovoza u 20:00 

1. sezona 
Broj epizoda: 2 x 60 Minutaža 
Žanr: Dokumentarni/ prirodni svijet/ okoliš/ ekspedicija 
Naslov originala: Hot Life: Africa 
Godina: 2022 

Prijetnja klimatskih promjena prije svega predstavlja opasnost za one koji žive u najužarenjim područjima svijeta. Na južnom kraju Afrike nalazi se Namib, najstarija pustinja na svijetu, Kalahari, jedna od najljepših, te Kaokoveld, jedna od najekstremnijih. No, život ovdje buja na nevjerojatne načine. Biljke i životinje prilagodile su se životu u najsušim i najsurovijim područjima na planetu. Hoće li ta nevjerojatna živa bića moći odolijevati još neko vrijeme ili su već na izmaku snaga? 


Divlji psi: Trčanje s čoporom 
Premijerno od srijede 2. kolovoza u 20:00 

1. sezona 
Broj epizoda: 6 x 30 Minutaža 
Žanr: Dokumentarni/ prirodni svijet/ ekspedicija 
Naslov originala: Wild Dogs: Running with the Pack 
Godina: 2022 

Snimatelj divljih životinja Julz Braatvedt posjećuje nacionalni park South Luangwa na istoku Zambije kako bi šest tjedana tijekom sušnog razdoblja pratio tri čopora divljih pasa. Julz radi u sklopu Zambijskog programa za mesojede te sudjeluje u operacijama stavljanja ogrlica divljim psima i patroli za uklanjanje zamki. Najveći od tri čopora, Manzi, živi u bujnom središtu parka uz rijeku Luangwa. Sjevernije, čopor Kakuli živi na području koje je više ogoljelo, a Julz ga naziva pustarom, dok najmanji čopor, Kolonija Stork, živi na rubu parka, na području koje dijeli s lokalnom ljudskom populacijom. Tijekom serije, Julz se susreće s lavovima, leopardima, hijenama, krokodilima, a napadaju ga i slonovi dok traži neuhvatljive divlje pse. 

Bilo jednom u Tsavu 
Premijerno od četvrtka 3. kolovoza u 20:00 

1. sezona 
Broj epizoda: 2 x 60 Minutaža 
Žanr: Dokumentarni/ prirodni svijet/ ekspedicija 
Naslov originala: Once Upon A Time in Tsavo 
Godina: 2022 

Na jugu Kenije, zahvaljujući nevjerojatnom odnosu između slona i termita, nastaje pojilište. Odnos je to između najveće i najmanje afričke vrste. Slonovima trebaju termiti zbog hranjivih tvari u njihovim termitnjacima, a termiti se hrane izmetom slonova. Tako zajedno stvaraju pojilišta. Taj nevjerojatan odnos koristan je za jedinstvenu zajednicu životinja, ne samo onih koje dolaze piti i loviti, nego i za one koje žive na razini slonovskih prstiju i kojima je pojilište dom. 


Trčanje s gnuovima 
Petak 4. kolovoza u 20:00 

Broj epizoda: 1 x 60 Minutaža 
Žanr: Dokumentarni/ prirodni svijet/ ekspedicija 
Naslov originala: Running with the Beest 
Godina: 2022 

Zadivljujuća fotografija otkriva spektakularnu veliku seobu gnuova u punom sjaju. Dvojica vodiča iz naroda Maasai, Derrick i Evalyn, prate krda dok putuju kroz kenijski ekosustav Maasai Mara tražeći hranu, suočavajući se s grabežljivcima, prelazeći rijeke i savladavajući najveću od svih prijetnji: ljude. Ova drama u prirodi dio je Derrickova i Evalynova masaijskog naslijeđa, a tu su i izazovi suvremenog doba s kojima se suočava njihov tradicionalni pastirski stil života dok razotkrivaju sukob između ljudi i divljih životinja te iznose nove zamisli o razvoju kako bi pokušali ostvariti suživot u svijetu koji se mijenja. 

Riječna čudovišta - 1. i 2. sezona 
Premijerno svakog radnog dana navečer, od ponedjeljka 7. kolovoza u 18:25 

U ovom veličanstvenom maratonu prvih dviju sezona serije 'Riječna čudovišta' ekstremni ribič Jeremy Wade na svojem je prvom putovanju diljem svijeta u potrazi za najstrašnijim i najubojitijim riječnim stvorenjima. Jeremy lovi slatkovodnu ribu koja voli ljudsko meso, poput pirane, prastare arapaime, malenog ali ubojitog morskog psa bika, zastrašujuće zmijoglave ribe i tajanstvene mami wate. Ukrcajte se i poletite s Jeremyjem i njegovom ekipom na periferiju Afrike, Aljasku, Ameriku, Amazoniju i u ostale dijelova svijeta. 


Tematski blok: Sezona ljetnog safarija 
Svakog radnog dana navečer u kolovozu 

Doživite čudesnu divljinu Afrike kao nikad dosad na našem uzbudljivom Ljetnom safariju i prepustite se neukroćenoj ljepoti i veličanstvenosti tog kontinenta! Pridružite se najskrovitijim životinjama u dokumentarcu 'Afrički noćni lovci', svjedočite ludorijama najkarizmatičnijih primata u dokumentarcu 'Pavijani - Stvarno divlja obitelj' i osjetite paklenu vrućinu u seriji 'Život na vrućini: Afrika', jednoj od naših premijernih emisija u kolovozu. Istražujemo i dramatične borbe između lavova i hijena, obilazimo očaravajuću Maasai Maru te otkrivamo čarobna čudesa Madagaskara. Od legendarne merkatske dinastije do spasilačkih misija s Jane Goodall u Kongu, pripremite se na pustolovine koje oduzimaju dah, uz istinske ratnike prirode. Zaputite se na trčanje s gnuovima i divljim psima, upoznajte najveća i najmanja stvorenja i nagledajte se najspektakularnijih krajolika. Pridružite se čoporu i doživite divljinu na kanalu Viasat Nature!

CONVERSATION