F Kraš omogućava korištenje plaćenog dopusta zaposlenicima roditeljima prvašića - Totally Glamourous

Kraš omogućava korištenje plaćenog dopusta zaposlenicima roditeljima prvašića


Zaposlenici Kraš grupe kojima djeca kreću u prvi razred osnovne škole moći će na prvi dan školske godine biti uz svoje mališane. Naime, Uprava Kraša treću je godinu zaredom odlučila omogućiti korištenje plaćenog dopusta roditeljima prvašića kako bi na taj velik i važan dan mogli sa svojim djetetom podijeliti sve uzbudljive i vesele zgode koje će još dugo pamtiti i prepričavati. 

„Za svako dijete i za svakog roditelja polazak u školu jedan je od važnijih životnih početaka. Kako bi im ostale najljepše uspomene na prvi dan škole, odlučili smo omogućiti našim zaposlenicima koji imaju prvašiće da budu uz svoju djecu, pruže im podršku i isprate ih u novo razdoblje života“, istaknuo je Allen Halamić, predsjednik Uprave Kraša. 

Plaćeni dopust iskoristit će gotovo 50 zaposlenika u Kraš grupi. Prvašiće su dodatno razveselili i Kraševi promotivni ruksaci puni slatkiša za još slađi početak nove pustolovine. 


O Krašu 
Povijest Kraša započinje u Zagrebu, na temeljima tvornice za proizvodnju čokolada Union koja je osnovana 1911. godine kao prvi industrijski proizvođač čokolade u jugoistočnoj Europi. Dvanaest godina kasnije zagrebačko poduzeće Bizjak započelo je s proizvodnjom dvopeka, keksa i vafla, a 1950. godine te se dvije tvornice s još nekoliko manjih proizvođača ujedinjuju pod zajedničkim imenom antifašističkog borca i sindikalista Josipa Kraša. Kraševa je povijest obilježena velikim uspjesima i prekretnicama, među kojima su i titula dobavljača kraljevskog dvora u Beču i Budimu 1913. godine te početak proizvodnje prvih bombona s crtom 1936. godine, najtanje čokolade na svijetu 1938. godine ili prve robne marke na ovim prostorima 1946. godine. Danas je Kraš suvremena kompanija koja se uspješno prilagođava izazovima i zahtjevima tržišta, a svoje poslovanje temelji na najvišim standardima kvalitete, bogatstvu asortimana, prepoznatljivim brendovima i stoljetnoj tradiciji. U sklopu Kraš grupe posluje pet tvornica – tri u Zagrebu, jedna u Osijeku te Mira u Prijedoru, u kojima je zaposleno gotovo 2.000 radnika. Više od polovice ukupne proizvodnje plasira na domaće tržište, dok ostatak izvozi na brojna inozemna tržišta, uključujući države u okruženju, Zapadnu Europu te prekomorska tržišta Australije, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država, kao i pojedinih azijskih i afričkih zemalja.

CONVERSATION